Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın yayınladığı haberlere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararının, Gezi olaylarının iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu olduğu iş adamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın mahkemeye sunduğu tutuklamaya yönelik yakalama kararı için 'Memoli' olarak tanınan Mehmet Ali Alabora'nın, Gürcistan ve Arap bölgesindeki ayaklanmalarının ele başı OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri başlatılmadan önce görüşmelerinin ortaya çıkmasıyla deliller dosyaya eklendi.

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama" kararında ise şu ifadeler yer aldı:

''Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…''