Kahramanmaraş şehirlerarası otogarı, bilindiği üzere aylar önceden yıkılmış ve tadilat yapacağız denilerek yazıhane sahipleri ilçelere giden minübüslerin olduğu alana götürülerek hizmet vermeye çalışmaktaydı. Otogarın iç kısmı yazıhanelerin bulunduğu bölüm yıkıldığı için Büyükşehir Belediyesince otogara taziye çadırı kurulmuş, vatandaşların sogukta bu taziye çadırında beklenmesi sağlanmıştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce Şehirler Arası Otobüs Terminaline kurulan taziye çadırı, şiddetli rüzgarda uçtu. Rüzgara dayanamayan taziye çadırı 2 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Olay Kahramanmaraş Şehirler arası otobüs terminalinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde kısa süreli etkili olan şiddetli rüzgar otogardaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait taziye çadırını yerinden söküp uçurdu. Rüzgar sonrası branda uçarken, çadırın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Uçan taziye çadırı ve demir aksamı biri kadın 2 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Otogarın müdahimlerinden simsar Sarı Mehmet ve ismi öğrenilemeyen bir bayan'ın yaralandığı, olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye götürdükleri belirtildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Otogar esnafları, rüzgarın çok şiddetli estiğini ve taziye çadırdan kopan parçaların iki vatandaşımızın yaralanmasına sebeb olduğunu belirterek, taziye çadırının rüzgara dayanıksız bir şekilde yapılmasından dolayı büyükşehir belediyesine tepkilerini dile getirerek ''bu otogar yapılacaksa bir an önce yapılsın, nedir bu çektiğimiz çile, Allah göstermesin rüzgarda hava da uçan taziye çadırı demirleri ya bir vatandaşın kafasına, gözüne saplansa, bunun altından Büyükşehir Belediyesi kalkamaz'' dediler.