Göksun’un büyülü vadisi "Cödden", büyüleyici güzelliği ile çevre illerden doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi.

Cödden, ilkbaharda ayrı bir güzelliğin yanı sıra sonbahar da ise adeta renk cümbüşü oluyor. Renklerin tüm tonunu bağrında barındırmanın yanı sıra birçok endemik bitkiyi de burada görmek mümkün. Çevrede bulunan tarihi kale kalıntılar ise ayrı bir güzelliğe sahip. Doğaseverlerin olmazsa olmazı Göksun’un Eğitimci ve Dağcı Rehberi Halil İbrahim Algan yaptığı açıklamada "Cödden Vadisi ilçe merkezine yaklaşık 27 km olup yolun 20 km’si asfalttır.

Torosların bu noktasında bulunmasıyla çevre ilçelere Kadirli, Andırın ve Saimbeyli sınırlarına komşu durumundadır. Karasal iklimin yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz ikliminin özelliklerini görebilirsiniz. Çam, Köknar, Çınar, Fındık ve Sedir ağaçlarının yanında, meşe ağaçlarının renkleri doğada derin izler bırakıyor. Zop zop Kaya mezarları, Hamamgözü, Mazgaç Kalıntıları sizleri tarihin derinliklerine sürüklüyor.

Seyhan Irmağı’nın bu bölgedeki kolu olan Ağdere Çayı, vadiyi boydan boya geçmesiyle kanyonlar oluştururken, içinde birçok balık türünü görmek mümkün. Tüm mevsimlerde faaliyetler için uygun bir alan

''Buraya gelmek isteyen tüm doğasever dostlarımıza rehberlik etmekten gurur duyarız. Bu hafta Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü’nün çiçeği burnunda yönetimi ile Cödden Vadisi’nde bir faaliyet yaptık.

Gelen insanların Göksun'a aşık olması bizleri gayesiyle mutlu etti. Önceki dönem başkanım Ali Çekatma'ya gerek Kahramanmaraş’ta, gerekse ilçemizde yapmış olduğu faaliyetler için sonsuz teşekkürler ederim. Çiçeği burnunda yönetime de ilk faaliyet olarak Göksun ilçemizi tercih ettiği için teşekkür ederim. Zirve Dağcılık Kulübü çiçeği burnunda'' 

Başkanı Emine Özdemir ise; “Kahramanmaraş merkez ve ilçelerine çok güzel faaliyetler yaptık. Bundan sonra da daha çok faaliyet yaparak bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri doğasever dostlarımızla buluşturacağız. 2020 Yılı’na Göksun ilçesine 5 faaliyet yazmak, bu ilçemizin bizim için önemli olduğunun kanıtıdır. Cödden Vadisi doğası ile bizleri büyüledi. Renk cümbüşü, kaya mezarları, endemik bitkileri, soğuk suları, ve kıvrımlı rotaları ayrı bir heyecan kattı. Her faaliyette bizleri yalnız bırakmayan rehberimiz Halil İbrahim Algan'a teşekkür ederiz."