2 bin 300 rakımlı kış turizminin başladığı yaylaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin ve İstanbul’dan binlerce kişi akın etti. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Başkonuş Yaylası, yağan kar ile birlikte atlı kızakla çocukların ilgi odağı oldu. Bol oksijeni, ulu ağaçları ve eşsiz manzarasıyla oluşturduğu görüntüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

MEYDAN ATEŞİNDE MÜZİKAL ZİYAFET

Kente 60 kilometre uzaklıkta yer alan Başkonuş Yaylası’na çevre illerden gelen misafirler, dondurucu soğuğa rağmen yaylada temiz havanın ve karın tadını çıkararak, unutulmaz bir tatil fırsatı yakalıyorlar. Bu kış ilk defa atlı kızağın da etkinliklere dahil edildiği bölgede her türlü konaklama imkanı mevcut. Bünyesinde dört mevsim konaklama hizmeti sunan Başkonuş Yaylası Orman Evleri, özgün mimari yapısı, şirin ve sıcak görünümleri ile hayranlık uyandırırken, doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunuyor.

Çocuklar aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendiler. Bazıları kızakla kaymayı tercih ederken bazıları da atlı kızağı tercih ederek ilk defa yaylada kar sevinicini yaşadıklarını ifade ettiler. Karın keyfini çıkartanlar ekmek arası sucuk ve meydan ateşinde müzikal ziyafete, moral depoladılar.

Serhan Erdoğanyılmaz: “Kahramanmaraş’ta Başkonuş Yaylasında kış turizmini açmış bulunmaktayız. Buraya genelde bölge civarlarından binlerce misafirimiz; Hatay, Osmaniye, Gaziantep,  Adana ve Mersin civarından gelmekte. Biz Kahramanmaraş kış turizmine yön vermek adına yeni etkinliklere devam ediyoruz. Bu kış da atlı kızağı başlattık. Çocuklar kar oynamaya geldiği için atlı kızak çok cazip geldi. Artık Çıldır Gölü’ne gitmek yerine Başkonuş Yaylasında atlı kızak yapıp burada çocuklarınızla beraber kar topu oynayabilirsiniz.”