İŞTE ALİ GEMCİ'NİN O PAYLAŞIMI

"Size demiştim siz Maraş'ı bilmiyorsunuz.
Sizde, ''ben değil Maraş'ı Türkiye'yi biliyorum'' demiştiniz.

O zaman içimden demiştim ki, 'Türkiye'yi değil Maraş'ı bilmeniz yeterlidir'.!

Bir duyum aldım ve gördüm ki sizde danışmanlarınızda, çevrenizde, Maraş'ı bilmiyorsunuz.!

DUYUMUM ŞUNLARDIR
Hayrettin bey ve yanında bulunan bir kişi, Ulu Cami Haziresinin (kıble tarafı ön bahçe) önünden geçerken, Hayrettin bey'in yanında bulunan şahıs Hayrettin bey'e hitaben 'bu bahçe niye boş duruyor,birine verelim çay bahçesi yapsın' demiş. Hayrettin bey 'olur verelim' demiş.!

Ordan geçmekte olan ve konuşmaya şahit olan bir kaç vatandaşımız Hayrettin bey'e tepki göstermişler ve oranın caminin mezarlığı olduğunu yapıyorsanız aslına uygun hale getirin demişler, sizde araştıracağınızı söylemişsiniz ve bu konu telefon ile çok güvendiğim bir arkadaşım bana iletti.

OKUYUN HAYRETTİN BEY ULU CAMİİ HAZİRESİ TARİHİNİ LÜTFEN
Elimizde olan kaynaklardan aldığımız bilğilere göre, Maraş Ulu Cami 690'lı yılların hemen başında emevi halifesi Abdülkadir tarafından yaptırılmış ve sıfırdan yapılan anadolunun ilk islam mescididir.

Ulu Cami haziresi ise Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Tolgadırlı (dulkadirli) Osmanlı Dönemi önemli devlet adamları ve din alimlerinin defin eylendiği özel bir mezarlıktır.

Bu mezarlık 1936 yılında Maraş belediye başkanı hasan sukuti tükel tarafından yok edilen bir mezarlıktır. Hatta kurtuluş savaşının baş mimarı olan Şeyh Ali Sezai Efendi hararetle karşı çıkar. Şeyh Ali Sezai Efendi 1926 yılında kendisi için yaptırdığı mezarda osmanlıca yazılar olduğu için Ali Sezai Efendi latinceye muhalefet yapıyor. Halkı Ulu Cami vaazlarında kışkırtıyor. Hatta kendine Osmanlıca mezar taşı yaptırmış diye savcılığa verir ve Ali Sezai Efendi ilerlemiş yaşına rağmen tutuklanır.

Hasan sukuti tükel hain emmellerine ulaşır ulucami ve bir çok mezarları yok eder ve mezar taşlarını boğazkesen deresine tonoz olarak kullanırlar ve taşlar hala orda durmaktadır.

Bu Hasan Sukuti Tükel adına BŞB yanında bir meydan adı var (Anavatan Partisi) ANAP döneminde verildi. Bu hain adamın adını ordan kaldırmanız bu memleket için önemli bir iş olur.

Ayrıca Uu Cami haziresi belediyelerin değil vakıflar genel müdürlüğü uktesindedir.

Ayrıca katip hanın tam arkasında 22 kurtuluş savaşı şehitide bulunmaktadır

EVET YİNE SÖYLÜYORUM SİZ TÜRKİYEYİ BİLMEYİN MARAŞI BİLİN BİZİM İÇİN ELZEM OLAN BU
Size Kültür Dairesi Başkanlığı için tarihçi-yazar-eğitimci İbrahim Kanadıkırığın adını kudep için arkeolog ve sanat tarihçisi eğitimci Mustafa Değirmenci beylerin adını vermiştim.
Bu isimler sizi ve maraşı uçururlardı. Niye biliyormusunuz.?

Çünkü Maraş'ın dağını taşını biliyorlardı. Kahramanmaraş'ta alanı çok iyi bilen ileri derecede Osmanlıca bilen işlerini seven Maraş tarihine kültürüne zaten hiç bir menfat gözetmeden hizmet eden maraş aşıkları idiler.

Maalesef Maraş'ı da Maraşlıyı da tanımıyorsunuz. Hatta danışmanlarınız hatta çevrenizde bulunanlarda dahil umarım bundan sonra maraşımıza hizmet noktasında sizi eleştiri yazısı yazmam.

Umarım Maraş'ın 5 senesi heder olmaz umarım başarılı olursunuz.

Lakin şunu unutmayın Soran dağları aşmış derler.!

Padişahlar bile danışıyorlardı.hatta onca danışmana rağmen sn reis i cumhurumuz kandırıldım demiyormu.!"