Karaağaç, akçaağaç, maun, ceviz ve kayın gibi çeşitli ağaç parçalarını bir araya getirerek, bunları bulduğu kalyon modellerine uygun üreten Yazıcı, yaptığı savaş gemilerinin sayısını arttırarak, sergiyi açmayı hedefliyor.    

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşap ağaç parçalarından çalışmalar yapmaktan ve ortaya güzel bir eser çıkarmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

“En basit kalyon yapımı 3-4 ay sürüyor”

Model çizen bir arkadaşının yaptığı maketin çok hoşuna gittiğini ve bu işle ilgilenmeye karar verdiğini anlatan Yazıcı, “Arkadaşımdan rica ettim, bana plan verdi. O hevesle 15 gün içerisinde bir maket yaparak arkadaşıma getirdim. Yaptığım maket onun çok hoşuna gitti. Daha sonra bunu devam ettirdim.” diye konuştu.

Yazıcı, her maketin bir planı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Tersanede bir gemi nasıl orijinal şekilde yapılıyorsa ben de ustalığı o şekilde uygulayarak gemilerimi sabırla ve severek inşa ediyorum. Ahşap parçalarını bazı marangozlardan bulabiliyorum. Ama genelde parçalarımız ithal geliyor. Eskiden bazı şehirlere gidip temin etmeye çalışırdık. Şimdi bunu belirli ölçülerde, istediğin şekilde ahşabı alabiliyorsun ki bu ahşapların özelliği fırınlanmış, işlenmiş, ilaçlanmış olmasıdır. En basit kalyon yapımı 3-4 ay sürüyor. Bunları hobi olarak yapıyorum. İşimden kalan zamanımı burada değerlendiriyorum. Bunları biriktiriyorum, gelecekte bir sergi açma hayalim var.''