Kahramanmaraş'ta Hayvan besiciliği yavaş yavaş yok olan meslekler arasına girmeyi başardı. Yedikuyular kayak merkezinin yan tarafında Eğri göletinde hayvanlarını besleyen besiciler buradaki su sorunundan bahsetti.

Yetkililerin buradaki su sorununu bir türlü çözememesi, yapılan başarısız çalışmalar sonucunda hayvancılık burada bitme noktasına ulaştı. 

Daha önceleri bu gölette bir çok besici hayvanlarını beslerken artık 7. ayı bile göremeden tamamen kurumaya başladı.

Bu sorun hakkında konuşan Küçük Baş hayvan besicisi Harun Fındık,

"Buradaki sorunumuz, göletteki suyun çekilmesi. Her yere başvurduk ama gelen hizmet pek de yararlı olmadı. Önceden Ağustosun 15'ine kadar kalıyordu su şimdi o kadar da kalmıyor. Buraya çevre köylerden gelen besiciler var ormandaki yabani hayvanlar su içmek için geliyor bu gölete. Buraları Büyükşehir Belediyesinin yapması lazım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi dağlara 40 tane su göleti açmış. Kahramanmaraş'ta hizmet yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

Hayvan Besicisi Mehmet Fıstık,

"Buraya hiçbir yetkili gelip bizi derdimizi sormadı. Hayvancılık bitecek benim görüşüm bu şekilde. Burada bir çok çadır olurdu artık hiç kalmadı. Herkes bu göle gelip hayvanlarını sulardı. Bir meramız yok bir yere gidemiyoruz ormana girmek de yasak. Burada hayvancılık bu gidişle bitecek. Neredeyse her şehirde bu sulaklar yapılırken bizim burada hiçbir şekilde yapılmıyor" şeklinde konuştu.

Gazeteci Cihan Ahmet Cesur,

"Yedikuyular ahır dağı zirvelerinin bir başka sorunu da Off-Road'cuların gelişi güzel araçlarını bu dağlarda kullanması doğal yapıya pek çok zarar vermekte. Daha önce de hayvancılıkla uğraşan biri olduğum için biraz fikir sahibi olduk. Buranın adı Eğri göl bundan 10 sene önce burayla ilgili yayınlar yaptık, buralardaki hayvancılığın en büyük sorunu su olduğunu gördük. Bu göl hayvancılara pek çok yararı oluyordu fakat burası 7. ay gelmeden kurumaya başladı. Buradaki hayvancıların su sorunu 7. aydan sonra başlıyor. O zamanlar buradaki su sorununu KASKİ ile çözmeye çalışıyorlardı, KASKİ cüzi bir miktarla buradaki hayvancıların elle yapılmış kuyulara su boşaltıyordu. Fakat çözüm değil. Burasını Tarım İl Müdürlüğüne yetkili organlara defalarca dikkat çekmeye çalıştık. 5,6 yıl oldu tabi o zamanlar yetkililerle görüştük, biz yapalım sizde görün şeklinde bir ifade kullandılar. Fakat bu sorun hala devam ediyor. Buraların tekrardan bir ele alınması lazım" dedi.