Mahallesindeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım gelmediği ve WhatsApp uygulamasında bir durum paylaştığı için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından belediyede ki işinden çıkarılan Yörükselim Mahallesi Muhtarı Akif Neşnat, "Muhtarlarımızı üzen beni de üzer, memnun eden beni de memnun eder" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yazdığı şikayet mektubunu verdi.

Bir dizi programa katılmak ve açılışlarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ziyaretine giderken, Makam aracına seslenmesi sonucu aracın durması ile şikayet dilekçesini araçtan inen koruması aldı.

Konu ile ilgili görüşlerini ve şikayet mektubu içeriğinde ne olduğunu sormamız üzerine Muhtar Akif Neşnat şunları söyledi; ''Sayın Cumhurbaşkanımızı yedi güzel adam müzesine gideceğini biliyordum. Mahallem halkı adına bir şikayet mektubu yazdım. Ne olursa olsun bu mektubu Sayın Cumhurbaşkanımıza vereceğimi, daha doğrusu vermem gerektiğini kendi kendime görev ahdettim. Sagolsun Sayın Cumhurbaşkanımız sesimi duydu ve makam aracını durdurarak mektubu aldırttı ve bana yönelik el sallayarak yedi güzel adam müzesine giriş yaptı.'' diyen Muhtar Neşnat Mektubun içeriğinin paylaşılmasının bazı kısımlarının yayınlanmamasını istedi. 

İşte Muhtar Neşnat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazmış olduğu mektubun ilk paragrafı:

"Sayın Cumhurbaşkanım;

Ben Kahramanmaraş Yörükselim Mahallesi muhtarıyım. Kahramanmaraş merkez’de 2019 yılı yerel seçimlerinde en genç muhtar olarak seçildim, aynı zamanda 2011 yılından bu yana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışmaktaydım. 

Sayın Cumhurbaşkanım sizleri kendisine örnek alan seçilmiş muhtar olarak, kendi mahalleme hizmet etmek, mahallemin her türlü fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek için elinden gelen tüm çabayı sarfetmiş muhtarım. Belediyelerimizden sosyal  yardım alamayınca hayırsever kardeşlerimizle, mahalleli kardeşlerimiz arasında bir köprü kurarak mahallemde yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yetişmeye ve çözmeye gayret ettim.

Ancak mahallemizin sosyal yardım, çevre düzenleme ve altyapı ihtiyaçlarının tek çözüm başvuru noktası malumunuz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesidir. Fakat Hayrettin Güngör başkanımız bu konuda mahallemizin hiçbir sorununa çözüm getiremediği gibi hakkını arayan ve hizmet isteyen herkese karşı ceberrüt tavır sergilemektedir...''

KÜSKÜNLÜK, KIRGINLIK OLUŞMUŞ GİBİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş'a geldiği her dönem balkonlardan bayraklarla ve sevgi gösterileriyle karşılandığının unutulmaması gerektiğini söyleyen Muhtar Neşnat; ''Gözlemlediğim kadarıyla şimdi ise sanki bir küskünlük, kırgınlık oluştuğunu herkes görüyor. Buna da sebep az çok kimin veya kimlerin neden olduğu kamuoyu tarafından biliniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı kimsenin üzmeye hakkı yok'' dedi.

Şikayet mektubu ile ilgili tam metnin yayınlanmasını istemediği için yayınlayamıyoruz. Ancak ''Mektubun ilk paragrafını yayınladık hiç olmazsa son paragrafını da yayınlayalım'' dememiz üzerine Şikayet mektubunun ''son paragrafını'' da sizler için yayınlıyoruz. 

İŞTE ŞİKAYET MEKTUBUNUN SON PARAGRAFI

''...Sayın Cumhurbaşkanım, bizler Kahramanmaraş’lılar olarak Hayretin Bey’e verecek bir oyumuz dahi yok, bizler size oy verdik. Dolayısı ile oy pusulasında aday ismi bakmadık, ampül resmini aradık. Sizin referansınızın olduğu bir seçilmişin zalim olacağı aklımızın ucundan geçmezdi. Şimdi uğradığımız haksızlığın giderilmesi için sizlerin kapısını çalmaktan başka çaremiz yoktur. Ben işimden olmak için muhtar olmadım, hem de ramazan ayı içerinde Mübarek Kadir gecesinde iş akdimi tek taraflı olarak feshetmiştir. Sizi temsil eden seçilmişlere, tevazu sahibi olmak yakışırken, muhtarlık görevimiz ve işimiz üzerinden tahakküm kurma yoluna gitmişlerdir. 

Hayrettin Güngör’den iki cihanda şikayetçi olduğumu bildirir, sizlerin ilgisiyle uğradığım haksızlığın hesabının sorulacağını ümit ediyor, saygılarımı sunuyorum Sayın Cumhurbaşkanım..."

Muhtar Neşnat'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği şikayet mektubunda Hayrettin Güngör'ü şikayet ettiği görülmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mektup ile ilgili nasıl bir süreci başlatacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.