TOBB fen lisesinde düzenlenen programa da konuşan Enes karaca bu başarı sadece benim başarım değil, bu başarıda öğretmenlerimin de payı var dedi.

Programa katılan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli konuklar; içinde bulunduğumuz teknoloji çağında, fen liselerinin önemi çok daha net bir şekilde anlaşılabilmektedir. 
Bugün, gerek devlet gerekse özel sektör bakımından, mühendislik uygulamaları, ar-ge ve inovasyon çalışmaları, kalkınmanın ve sosyal refahın stratejik unsuru olmuştur. 

Doğal olarak; matematik ve fen alanlarında gereksinim duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla kurulan fen liseleri, bu sürecin en önemli aktörlerinden birisi olmaktadır.  

2015 yılında; türkiye odalar ve borsalar birliği başkanımız sayın rıfat hisarcıklıoğlu ile birlikte açtığımız kahramanmaraş tobb fen lisesi, bugüne kadar büyük başarılara imza atmış ve bu yıl da ilk mezunlarını vermiştir. 
Nitelikli eğitime ve başarıya odaklı yapılan çalışmalar sayesinde;  başarılı, ufku ve vizyonu geniş öğrencilerimizin tercih ettiği okul haline gelen tobb fen lisesi, artık il dışında okul arayışına girmeksizin, öğrencilerimizin kendi şehirlerinde çok rahat bir şekilde kaliteli eğitim imkanına kavuşmasını sağlamıştır. 

Okulumuz türkiye’deki tüm liseler içerisinde dört yıldır sıralamasını sürekli yükselterek 60. Sıraya gelmiştir. Hedefi ise kısa zamanda ilk 30 lise; daha da ilerleyen yıllarda ilk 15 lise içinde yer almaktır.

Bu yıl ilk mezunlarını veren okulumuz; yks sonuçlarında beklenen başarıyı göstermiş ve eğitim kalitesi bakımından kahramanmaraş’ın gururu olmuştur. 

Yks sayısal puan türünde okulumuz öğrencisi enes karaca, türkiye 112.si ve kahramanmaraş il 1.si olmuştur. Ayrıca birçok tobb fen lisesi mezunu ilk bin, iki bin, üç bin, beş bin içerisine girerek kahramanmaraş’ın eğitim başarısını yükseltmiştir. 

Bu itibarla, başta göğsümüzü kabartan enes karaca’yı ve tüm mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının hayatları boyunca artarak devamını diliyorum. 
Okulumuzun üstün başarılarından dolayı tobb fen lisesi idarecilerine, öğretmenlerine, velilerimize ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. 

Türkiye odalar ve borsalar birliği fen lisesi’ni ilimize kazandıran başkanımız sayın rıfat hisarcıklıoğlu’na buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Şunu çok iyi biliyoruz ki, dünya çapında üretim ve ihracat yapan kahramanmaraş; bu başarılarla birlikte, bir dünya kenti olarak türkiye’nin kalkınmasına sağladığı katkıyı güçlendirecektir.

Ben, çocuklarımızın burada en iyi eğitimi alarak istiklal madalyalı kahramanmaraş’ta yeni kahramanlık hikayeleri yazacaklarına yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli konuklarımıza ve basın mensuplarımıza katılımlarından ve katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyor, sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum."