Ankara, İzmir ve Bursa gibi illerinde gelerek, Kahramanmaraş'ın tarihi ve turistik yerlerini gezen yerli turistler, Kahramanmaraş'ın manevi havasına hayran kaldıklarını söylediler. 

Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlarıyla, kapalı çarşısıyla yerli turistlerin büyük ilgisini çeken Kahramanmaraş ziyaretçi akınına uğradı.

Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce yerli turist kale ve çevresindeki tarihi mekanları ziyaret etti. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren turistler rehberlerinden de bölge hakkında bilgiler alırken, bölgede bulunan tarihi mekanlara hayran kaldı.

Turistler, aynı zamanda Kapalı Çarşı'da turistik eşyalar alarak esnafın yüzünü güldürdü. En çok geleneksel kültüre hitap eden yemeniler, bakır eşyalar, kente özgü tarhana, dondurma, biber ve kurutmalık ürünler büyük ilgi gördü.

Ankara ve İzmir gibi kenterden, gastronomi ve kültür şehri Kahramanmaraş'a turistik amaçla gelen vatandaşlar Kanal Maraş'a konuştu.

Kahramanmaraş'a ilk defa geldiğini ve manevi havasına hayran kaldığını belirten yerli turistler kahramanmaraş hakkında şunları söylediler:

"Keşke Kahramanmaraş'ı daha iyi görebilsek, tanıyabilsek, gezebilsek ama zamanımız kısıtlı olduğu için önce kentin meşhur Bakırcılar Çarşısı'nı ve çorbasını içtik. Sonra dünyaca ünlü ''Maraş Dondurması''nı tattık. İnşallah uzun bir zamanda daha uzun kalmayı istiyorum."

"Kahramanmaraş çok güzel bir yer, ben kente ilk geldiğimde gözüme Atatürk heykeli çarptı. Daha sonra şehri gezerek ''Maraş dondurması''nı yedik. Herşey çok güzeldi"

"Yapılan yatırımlarla Kahramanmaraş daha iyi daha güzel hale gelerek modern, yaşanabilir şehir hale gelmiş. Kahramanmaraş'ta benim ilk dikkatimi çeken, insanları hoşgörülü ve çok neşeli olmasıdır."

"Ben emekli öğretmenim. Ben Kahramanmaraş'a 1986 yılında daha önce 2 kere gelmiştim. Bir daha çok yenilikler ile karşılaştım, baya bir değişmiş."

"Kahramanmaraş adı gibi kahraman, insanı da esnafı da kahraman. Yol güzergahında uğradıkca bizde kahramanlığı tadıyoruz"