Türk edebiyatına yön veren birçok ismin yetiştiği Kahramanmaraş, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na edebiyat alanında girmek için çalışmalara başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve milletvekillerin katılımlarıyla Kahramanmaraş kalesinde basın toplantısı ve canlı yayın yapıldı.

YEREL BASINI YOK SAYDILAR
Hayrettin Güngör’ün belediye başkanı seçildikten sonra basın ile arasında çıkan soruna karşı ilk önce devreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal girmişti. Kervanhan tesislerinde tüm basını davet ederek soruna sözde çözüm bulmaya çalışan Ünal, zor şartlar altında çalışan basını kategoriye ayırarak adeta ölümüne neden olmuştu. Yaşanan bu gelişme sonrası basın mensupları ise sayılmaz ve etkisini yitirmiş bir şekle itilmişti. Sadece Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmesi Mustafa Karaaslan’ın karşı çıkmıştı ve Mahir Ünal siz televizyon kategorisindesiniz diye cevap vermişti.

RESMEN YOK SAYDILAR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve milletvekillerin katılımlarıyla Kahramanmaraş kalesinde basın toplantısı ve canlı yayın yapılmasını ve basının yine yok sayılışını Kanal Maraş gündeme getirmişti. Bu haberin arkasından yeni gelen bilgilere göre, kente davet edilen ulusal basın temsilcileri ile Büyük başkan Hayrettin Güngör, bir gün önce yemek yiyerek istişare yaptığı ortaya çıktı. Yerel basının esamesinin bile okunmadığı görülürken, basın toplantısı sonrası normal programa devam edildi.

KALEDE Kİ CANLI YAYIN
Sunucunun basın mensuplarına yönelik kim başlayacak anonsu havada kalırken, eline mikrofonu alan Ünal: “Basın Müşaviri arkadaşlarımız burada mı? Basın mensubu arkadaşlarımız var mı?” dedi. Bir yerel gazetecinin burada var sözüne aldırış etmeyen Ünal sözlerine şöyle devam etti: “Nerede var. Peki, Kahramanmaraş dışından gelen basın mensubu var mı? Peki bu basın mensuplarımızın bir sorusu var mı? Ha varmış bir tane!’

NOT: Hiçbir basın mensubu ses çıkarmasa bile bizim Kanal Maraş olarak tepkimiz, bizi yok sayanı bizde yok sayarız