Yeniden Refah Partisi Onikişubat İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen röportajda, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa karaaslan'ın sorularını yanıtladı. 

Karaaslan'ın "ileride erken seçim görüyor musunuz?" sorusunu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çolak, şöyle yanıtladı:

''Erken seçim muhtemelen olur. Bu şahsi fikrimdir. Çünkü gidişat veriler oraya doğru getiriyor. Ekonomik konjektör bunu gösteriyor. Siyasette yeni manevralar var, yeni kurulan partiler var'' dedi.

Karaaslan'ın "olası bir erken seçimde Yeniden Refah Partisi ittifakta yer alırmı?" sorusu üzerine Çolak şu şekilde cevap verdi:

"Genel Başkanımız DR. Fatih Erbakan ittifak sorularını cevaplandırıyor. İttifak konusunda, MYK, MKYK, Parti Kurucular Kurulu Üyeleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kollarımızla ile önce istişaremizi yaparız. Daha önceden bize ittifak teklifi gelmişti, reddedildi. Dolayısıyla o zaman ki konjektürde önümüze nasıl bir tablo çıkar bilemiyoruz. O zamanki parti kurullarımız buna karar verir. Ama bizim hedefimzde tek başına seçime gitmek var. Bunu çok yürekten söylüyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Evine dön" çağrısına değinen Çolak şu ifadeler yer verdi:

"Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Tayyip Erdoğan bey kendilerine has bir davette bir üslupta bulunuyorlar. Ona saygı duyuyorum. Ama bizim halkımız ve kamuoyu bunları çok iyi görüyor. Vatandaşlarımız diyor ki, "Meral Akşener hani vatan hainiydi, şimdi mi vatan dostu oldu, şimdi mi vatanperver oldu" şeklinde konuşuyorlar. Vatandaşlarımız bunları görüyor ve analiz ediyor. Bu davet onların görüşüdür, partilerinin politikasıdır. Ama artık vatandaşlarımız bunları çok iyi ayırt ediyor ve görüyor."