Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 10 bin kişi bugün Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Yedi Kuyular Kayak merkezinde davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlenip karın sevincini yaşadılar. Çoluk, çocuk binlerce kişi, çevre illerden ve yurdun dört bir yanından kayak merkezinde adeta bir şölen havasında kayma coşkusu yaşadılar. Jandarma bölgede emniyet tedbirleri aldı. 

OKUL TATİLCİLERİ YEDİ KUYULARA AKIN ETTİ 

Okulların tatil edilmesini fırsat bilen kent sakinleri ve çevre illerden Yedi Kuyulara akın eden binlerce kişi, kar kalınlığının neredeyse 2 metreye yaklaştığı bölgede kayak ve snowboard yapıp kızakla kaymanın keyfini çıkarıyor.

Geçen yıl 730 bin kişiyi ağırlayan Yedikuyular Kayak Merkezi, tam kapasite ile çalıştığı takdirde şehirde günlük 500 kg hafta sonları ise 1 ton sucuk tüketiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı bölgeye gece gündüz ziyaretçi akını var. Kent merkezine 17 km uzaklıkta bulunan tesis, Türkiye’nin şehir merkezine en yakın kayak merkezlerinden bir tanesi. Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ın sırtını dayadığı Ahır Dağı’nın 2 bin 100 metrelik rakımında misafirlerini ağırlıyor. Tesiste Orta Seviye: %18 eğim, 790 m uzunluk ve %22 eğim, 906 m uzunluğa sahip iki adet mavi pist bulunmaktadır. Kayak merkezlerinde kullanılmak üzere dizayn edilmiş olan teleskiler, kayakçıları ile çekerek alt noktadan üst noktaya çıkarmaktadır. Sabit klemli teleferik grubu içerisinde yer alan Teleski’ler; kayak merkezlerinde kısa mesafeler için kullanılmaktadır.