Yedikuyular Kayak Merkezinde ilk kazmanın vurulmasından sonra çalışmaları yerinde görmek adına Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, Bugün gazetesi yazı işleri müdürü Mesut Tuğrul ile birlikte yedikuyular bölgesine gittiler.

Hummalı çalışmanın olduğunu gören Karaaslan sordu usta gazeteci Mesut Tuğrul Kanal Maraş Mikrofonlarına şunları söyledi:

"Bu tesis Kahramanmaraş'ın son 30 yılında gündemindeydi. Şikayet ettiğimiz en büyük konu Kahramanmaraş'a insanın girmemesiydi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı 2014'teki seçim vaatlerinde kayak merkezide vardı. Kahramanmaraş'a devasa bir Kayak Merkezi yapacağım demişti. Ahırdağ nisan ayına kadar kar alan bir bölge, Erciyes Mart ayında, Nisan olmadan Uludağ da buradaki karlar bitiyor. Ama Nisan ayına kadar Yedikuyularda kar var. Bunu da turizme çekmek için iyi bir poje gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten güzel bir proje hazırladı. Türkiye'nin hiç bir yerinde şehir merkezine yakın kayak merkezi yok. Uludağ 60 Km, 25 Km Erciyes, Kahramanmaraş ise 14 Km. Buraya günübirlik çok rahat ve kısa bir şekilde buraya gelebilirler. Yedikuyular Kayak Merkezi'ne giden yollar şuan yapılmaktadır." dedi.

Karaaslan ise şunları söyledi; "Bir maraşlı olarak bu çalışmadan dolayı Büyükşehir belediyemizin bu projesinden dolayı iftihar ediyorum.Bu tür çalışmaları yerinde çekim yaparak imkan oldukça bunları kahramanmaraş halkına duyuracağız" dedi.

Yedikuyular kayak merkezi ile ilgili Mustafa Karaaslan ile Mesut Tuğrul'un röportajı haber videsunda İZLEYEBİLİRSİNİZ.