Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmaya, FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettiği öne sürülen 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili soruşturmada, FETÖ'nün amaç ve menfaatleri doğrultusunda usulsüz birçok işlem yapıldığı bilgisi yer aldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili soruşturmada, kurgu mahiyetinde gizli tanık ifadeleri ve ortam dinlemesi ile zorlama deliller oluşturulduğu, aynı zamanda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acılarının istismar edildiği vurgulandı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Mütalaada, aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da bulunduğu 3 sanığın "görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırılmaları istendi.

(KAYNAK. AA)

MEHMET NİYAZİ TANILIR KİMDİR?

BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşerek ölümü olayında ihmali olduğu gerekçesiyle suçlanan Mehmet Niyaz Tanılır'ın biyografisi kamuoyunda merak ediliyor. İşte detaylar...

1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden mezun oldu. Aslanapa Kaymakam Vekilliği, Şuhut, Hanönü, Ilgaz ve Çubuk Kaymakamlıkları, Van Vali Yardımcılığı yaptı.

2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nca gönderildiği Londra'da kriminoloji dalında yüksek lisans yaptı. Tezini Türkçe olarak İnternet Suçları ve Bireysel Mahremiyet adıyla kitap olarak yayınladı. 14 Eylül 2004 – 16 Mart 2007 tarihleri arası Van Valiliği görevinde bulundu, 5 Mart 2007 tarih ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kahramanmaraş Valiliği görevine atandı. Kahramanmaraş Valiliğinin ardından 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yaptı. 17 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile Karadağ Büyükelçiliği'ne atandı. Haziran 2012 itibarıyla göreve başladı. 2015 yılında merkeze çekildi.

5 Ekim 2016 tarihli TBMM oturumunda, Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjanından, Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

NE OLMUŞTU?
25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter halen nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı düştü. Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin naaşına kazadan 48 saat sonra 17 gönüllü köylü tarafından ulaşıldı.

Kazadan sonra helikopterin beyninin söküldüğüne ait görüntüler ortaya çıkarken, kazanın suikast olduğuna yönelik şüpheler kuvvetlenmişti. Ayrıca dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmiş, kurul ölümün şüpheli olduğuna dair rapor yayınlamıştı.