AK Partili Fatih Mehmet Erkoç dönemine ait projelerin tekrar açılışını yaparak hizmet etmiş gibi görüntü sergileyen Büyükşehir Beleiye Başkanı Hayrettin Güngör'e vatandaşlardan soğuk duş.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler kamuoyunu rahatsız etmeye devam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş'ta bir memnuniyet ile ilgili kamuoyu araştırması yapılıyor. Gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e duyulan memnuniyetsizlik oranının yüzde 90 düzeyinde gerçekleştiği öne sürüldü. Güngör'ün aldığı oy oranı göz önünde bulundurulduğunda, seçmen nezdinde duyulan memnuniyetsizliğin çok büyük artış gösterdiği anlaşıldı.

CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİNDE GÜVEN ZEDELENMESİ VAR

Yapılan araştırma sonucunda, Kahramanmaraş'ta yaşanan memnuniyetsizliğin sebebinin, seçim esnasında verilen sözlerinin yerine getirilmemesi  olduğu görüldü.

Kahramanmaraş'ın AK Parti'li adayın kazanılmasının "doğrudan Hayrettin Güngör'ün başarısı" olarak gösterilmesinin de seçmenleri rahatsız ettiği anlaşıldı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan memnuniyetsizliğin, AK Parti'nin kalesi konumundaki bir şehirden çıkması manidar olarak algılandı.

VATANDAŞ MEMNUN DEĞİL

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün çalışmalarından memnun musunuz?” sorusuna vatandaşların büyük çoğunluğunun memnun olmadığı yönünde olduğu belirtildi. Sosyal medyada ''verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' cümlesini paylaşıp, ''tekke kentsel dönüşüm projesi kapsamında saçaklızade mahallemizde inşa ettiğimiz konutları hak sahiplerine teslim etmeye başladık'' diyerek video paylaşan Güngör, yapılan yorumlarda şerhli tapu verildiğini ve hiç bir şekilde kredi çekilemeyeceğini dolayısıyla bu dairelerin hiç bir şekilde alıp satılamayacağı yorumları yapılarak ve bu projenin Fatih Mehmet Erkoç'a ait olduğu  belirtilip eleştiri yapıldığı görüldü.

HAYRETTİN GÜNGÖR'Ü ŞİKAYET EDİYORLAR

Kamuoyu araştırmasında Kahramanmaraşlı vatandaşlar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e yönelik memnuniyetsizliği belirtip ''olumsuz cevaplar verdikleri ve ne olur bunu bu şehirden alın, bize kendi şehrimizin insanı, muhtarlarla, gazetecilerle, STK'larla hatta muhtarlarla iyi geçinen belediye başkanı istiyoruz'' dedikleri öne sürüldü.

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına yazılan mesajlarda ''Abbas yolcu'' kelimesinin öne çıktığı görüldü.

İlerleyen günlerde bu sıcak gelişmenin nasıl sonuçlanacağı kamuoyu tarafından merak edilmeye başlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün görev süresi bitmeden görevden alınacağı bile kamuoyunda konuşulmaya başlandığı iddia edildi.