KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve gelmesi ile kentteki basın ile arasına set çekmiş ve her fırsatta ''Benim Neyimi yazacaklar, gözümün üstünde kaşım var'' onu mu yazacaklar demesiyle başlayan ve tüm şehre sirayet eden derin kriz günden güne büyümeye ve derinleşmeye devam ediyor.

HERŞEY 12 ŞUBATTA BAŞLADI

Kahramanmaraş’ın 100 yıl Kurtuluş etkinliklerinin Cumhurbaşkanı himayesinde gerçekleştirileceği belli olduktan sonra önce Kurtuluş Bayram ilanı sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Şubat Kurtuluş etkinliklerine katılmasının kesinleştiği günlerin hemen öncesinde yani 11 Şubat günü apar topar ilan çalışması göndermişti. Gönderilen reklam çalışmalarının basın kuruluşları tarafından belediyeye faturası kesilmesi istenmemiş, bir ajans tarafından bedelleri ödeneceği sözlü olarak belirtilmişti. Basın mensuplarının hesaplarına önce ''Emre Kasap'' isimli bir kişiden kategorisine göre (A Kategori) 1.000 TL (basını kategori altına almışlardı) para yatırıldığı görülmüş, açıklama bölümüne ''12.Şubat ilan bedeli'' yazmıştı. Bu olayın hemen ardından ikinci bir skandal daha yaşandı. Yine basın mensuplarının hesaplarına bu sefer ''Serkan Aycı'' isimli bir vatandaştan 888 TL para yatırdığı, açıklama bölümüne bu sefer herhangi bir ilan bedeli belirtilmediği görüldü.

KANAL MARAŞ OLAYA EL ATMIŞTI

Hiçbir kategoriyi kabul etmeyerek belediyelerden para almayı ret eden Kanal Maraş ise olayın asıl yüzünü göstermek adına bir araştırma içine girmişti. 23 Mart tarihinde Genel Yayın Yönetmenimiz ve köşe yazarımız Mustafa Karaaslan tarafından kaleme alınan: ''Hayrettin Güngör Seni İstifaya Davet Ediyorum'' başlıklı köşe yazısından sonra bazı basın mensuplarının da ''Emre Kasap kim? Bize neden para yatırıyor? İban numarasını verin iade edelim. Biz 2 adet ilan yayınlamıştık. Bu yatan para eksik'' tepkileri sonucunda belediye basın müdürlüğünden ''Fikir Ajans Ltd. Şti firmasına fatura kesilmesini, kesilecek faturaların ise Mehmet Akif Mahallesi, 45007 Sokak No: 10 Dulkadiroğlu adresindeki şubemize faturalarınızı bırakabilirsiniz?'' cümlesi içeren apar topar mail atmıştı.

İKİNCİ DALGA ADIM ADIM BÜYÜDÜ

Belediye basın müdürlüğünden, tüm basın kuruluşlarına gönderilen bu mail sonucunda olayı ciddiyetle araştıran Yazarımız Mustafa Karaaslan’ın bir nevi Kurtuluş Bayramı 100 yıl Etkinlikleri için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 Milyon TL geldiği açıklanan paranın nerelere kullanıldığı ile ilgili Hollywood filmlerini aratmayacak araştırması da burada başladı.

EMRE KASAP KİMDİR?

Mustafa Karaaslan yaptığı araştırmada ''Fikir Ajans Ltd. Şti.'' firmasının Kardeşler Köyü, Kokaksu Mevkii Küçük Sanayi Sitesi Küme Sokak B. Blok Apt No.6/7 Merkez/Zonguldak adresinde 7.2.2018 tarihinde tescil edilip ilan olunduğu, bu ajans ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında nasıl bir ilişki olduğu belli olmazken, faturaların Fikir Ajans şirketine kesilip paraların şirket tarafından yatırılması gerekirken sadece akraba bağı olan şahıslar üzerinden EFT- HAVALE yapılması ''Sinek Pis Değil Ama Mide Bulandırıcı'' sözünün tam karşılığı oldu. Çünkü Emre Kasap ''Fikir Ajans LTD. ŞTİ’nin'' sahibi P. Ayci’nin kardeşi, Serkan Aycı’nın ise Zonguldak’ta bir dönem AK Parti Zonguldak eski Merkez İlçe yöneticisi olarak görev yaptığı ve P.Aycı’nin eşi olduğu öğrenildi.

Serkan Aycı’nın Zonguldak’ta daha önce düz bir muhabir olarak görev yaparken AK Parti yöneticisi olduktan sonra yürü ya kulum misali zenginleştiği, bu zenginliğe ulaşmasının sebebinin ise iddialara göre Turizmci bir dayısının Ankara da güçlü olduğu belirtildi.

ZONGULDAK NERE KAHRAMANMARAŞ NERE?

Kahramanmaraş ile Zonguldak arasındaki uzaklık 875 KM olurken, basın mensuplarına para ödemek için buranın seçilmesi ise merak konusu oldu. Diğer taraftan ise akıllara da başka sorular geldi. Buna göre,  Emre Kasap, Serkan Aycı ve Fikir Ajans ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında nasıl bir ilişki olabilir? Emre Kasap ve Serkan Aycı ticari olarak yaklaşık 40 + 40 =80 bin TL civarındaki bir parayı yok sayıyor ise şu anda yaşadığı Zonguldak’ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hangi ihalesini almayı hedefliyor? Serkan Aycı Fikir Ajansın sahibinin eşi ise niçin şirket hesabından ödeme yapılmıyor? Kendi şahsi olarak ödeme gönderiyor? Gönderilen bu ödemeler için basın kuruluşları bu şahıslara herhangi bir fatura kestiler mi? Soruları ise yanıt bekliyor.

SERKAN AYCI: TALİMAT GELDİ YATIRDIM

Zonguldak’ta yayın hayatını sürdüren LENS MEDYA HABER adlı internet sitesi İmtiyaz sahibi ve yazarı Ergin Özkul’a konuşan Serkan Aycı, ''paraları talimat üzerine yatırdım. Talimatında kimden geldiğini söyleyemem. Basın mensuplarına yatırdığım para kimseyi ilgilendirmez. Kahramanmaraş’ta iş yapıyorum'' demesi Kahramanmaraş’ta yankı buldu.

Bu kafa karıştırıcı açıklamanın ardından yine kafa karıştırıcı sorular akıllara geldi. Buna göre Serkan Aycı’ya kimden talimat geldi? Serkan Aycı Lens Medyaya verdiği açıklamada Kahramanmaraş’ta iş yaptığını, bu iş yapma konusunun Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinden sonra mı gerçekleşti? Sorusu yine yanıt bekliyor.

EMRE KASAP, SERKAN AYCI, FİKİR AJANS LTD.ŞTİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Genel Yayın Yönetmenimiz ve köşe yazarımız Mustafa Karaaslan’ın gündeme getirdiği bu çark ilişkisi sonucunda, Emre Kasap’ın, Serkan Aycı’nın Kayınbiraderi ve Fikir Ajans sahibi P., Aycı’nın kardeşi olduğu, Serkan Aycı’nın Fikir Ajans sahibinin eşi olduğu Fikir Ajans LTD ŞTİ’ye kesilen Kahramanmaraş basının faturalarını ayrı ayrı olarak Ankara da ki Kuveyt Türk Katılım Bankası Altındağ şubesinden ödedikleri, bunun karşılığında ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden hangi ihaleyi kaça aldığı? Veya ödeme talimatını kimden aldığı? merak konusu oldu.

KANAL MARAŞ KAHRAMANMARAŞ KAMUOYU ADINA ŞU SORULARI SORUYOR?

1-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Fikir Ajans LTD. ŞTİ, Serkan Aycı ve Emre Kasap’ın ne gibi bir çıkar ilişkisi vardır?

2-Büyükşehir Belediyesinden bahsi geçen isimler ve şirket ne gibi bir ihale, sözleşme, anlaşma veya protokol yaptılar ki, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a geliyor ilan bedelini ödeme yükümlülüğüne haiz oluyorlar?

3-Emre Kasap ve Serkan Aycı isimli şahıslar, belediyeden ne gibi sözlü veya yazılı talimat aldılar ki, ticari olarak takriben 40 + 40 =80 bin TL’ye yakın parayı gözünü bile kırpmadan basın mensuplarının hesaplarına yatırdılar? Ve hiçbir isimlerine fatura kesilmeden…

4-Fikir Ajans’tan yatması gereken 1888 TL para şirketin hesabından basın mensuplarına yatması gerekirken yatırılmadığı, dolayısıyla fikir ajansın hala Kahramanmaraş basınına borçlu olduğu sabit olurken, basın mensupları olası bir alacak davası açtıklarında Fikir Ajans’ın bu fatura bedellerinin tekrar ödeyeceğini, basın mensuplarının ise hem Emre Kasap hem Serkan Aycı’ya fatura kesmedikleri takdirde vergi kaçırdıkları gözönüne alınarak ceza yiyeceklerini bilmezler mi?

5- Usulce borçlu olarak görülen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hangi protokol veya anlaşma gereği Fikir Ajansı ortaya atmıştır, ayrıca ödeme yetkisini neden şahıslar üzerinden yapılmasına göz yummuş, fikir ajans LTD tarafından yatırılmayarak bir nevi hem Kahramanmaraş basınını hem fikir  ajans LTD ŞTİ’yi vergi kaçırmaya sevk etmiştir?

6- Kahramanmaraş basınının fikir ajansın kestiği faturalarda, Mehmet Akif Mahallesi, 45007 Sokak No: 10 Dulkadiroğlu adresindeki şubemize faturalarınızı bırakabilirsiniz? Mail Mesajı Büyükşehir Belediyesinin basın müdürlüğünden tüm basına gönderilmiş olup, bu adreste ise fikir ajansa ait herhangi bir şubenin olmadığı, böyle bir şubede mutlaka bir Kahramanmaraş SGK’ya kayıtlı bir çalışanın olması gerektiği, böyle bir çalışanın ise yaptığımız araştırmalarda olmadığı ortaya çıkmıştır?

Hayali bir şube adresi ve tamamen alavere dalavere içerisinde olunan para alışverişi, Müfettiş olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bu usulsüz ve aykırı işlemler sonucunda kamuoyuna ne gibi bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.