Çin'den dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkili olan koronavirüs salgını ekonomileri enkaza dönüştürürken girişimciler yeni fırsatlar için harekete geçti.

Siyaset ve ekonomi dünyasının önemli isimlerinden Veysi Kaynak, Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören Serve Film Prodüksiyon Eğlence A.Ş’nin imtiyazlı paylarını satın aldı.

Dün akşam şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz A grubu imtiyazlı pay sahibi Veysi Kaynak SPK'nun Pay Alım Teklifi Seri:II-26-1 Tebliğinin Madde 18/1-a bendine göre Pay Alım Teklifi muafiyetinden yararlanmak için 06.04.2020 tarihinde SPK'na  başvuruda bulunmuştur” denildi.

Bu arada kısa bir süre önce şirketin bünyesine giren ‘KUVVA GIDA A.Ş.'nin, kırtasiyeden filme dönen Serve Film Prodüksiyon Eğlence için stratejik önem taşıdığı söyleniyor. Şirketin yeni dönemde dünyada öne çıkan sektörlerden biri olan gıda sektöründe faaliyetlerini artıracağı dile getiriliyor.

GÜÇLÜ BİR İSMİN ELİNE GEÇTİ

Şirketi satın alan Veysi Kaynak hem siyaset hem iş dünyasından yakından tanınan bir isim.

Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekilliği, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Kaynak, bir dönem Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini üstlendi. BM Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Veysi Kaynak, 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve Adalet Komisyonu Üyeliği, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekili, Adalet Komisyonu Üyesi, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi. Ve 65. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

(Kaynak: Borsa Gündem)