Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinin Doğukent Mahallesi’nde binası tamamlanan ve bu yıl itibariyle eğitim-öğretime başlanan Doğukent Sultan Alparslan Anadolu Lisesi’nin yolu, asfalt yapılmaması nedeniyle yağışlı günlerde adeta çamur deryasına dönerek özellikle öğrenciler başta olmak üzere yolu kullanmak durumunda olanlara zor anlar yaşatıyor.

“VİCDANINIZ NASIL ELVERMEKTEDİR”

Yaklaşan zorlu kış ayları öncesi durumun vahametinin daha artmaması ve öğrencilerin layık olduğu şartlarda sadece eğitim ve öğretime odaklanabilmesi için harekete geçen CHP’li Ali Öztunç, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un önüne getirdi.

Öztunç önergesinde, “24 derslikten oluşan ve 315 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin yolunun asfaltlanması noktasında hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem de sorumlu belediyelere, okul yönetiminin başvuru yaptığı ancak henüz bir sonuç alınmadığı söylenmektedir. Her fırsatta yol yapmakla övünenler Büyükşehir merkezindeki bu okulun yoluna bakmalıdır” dedi.

Öztunç’un kamuoyu adına Bakan Ziya Selçuk’tan cevap beklediği sorular şu şekilde:

1- Bu çağda, Kahramanmaraş’ın merkezinde bulunan bir okula öğrencilerin çamur içinde gitmesine vicdanınız nasıl elvermektedir?

2- Bu okul alt yapısı tamamlanmadan eğitim öğretime neden açılmıştır? Kışın çocukların çamur içinde kalacakları düşünülmemiş midir? Böyle sağlıksız bir ortamda çocuklarımıza nasıl eğitim verilebileceği düşünülmüştür?

3- Öğrencilerin çamur içinde okula gittiği bu yol, asfalt yapılana kadar en azından stabilize yapılamaz mıydı?

4- Çocuklarımızı çamur eziyetinden ne zaman kurtaracaksınız?