Önceki dönem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vizyonu doğrultusunda yapımına başlanan ve halkın hizmetine sunulan Yedikuyular Kayak Merkezi, faaliyete başlamıştı. Açıldığı günden bu yana Yedikuyular Kayak Merkezi Yaz-Kış Rekreasyon Alanı, bölgesinde kış turizmi anlamında büyük bir çıkış yakaladı.

31 Mart Yerel Seçimlerde göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yedikuyular Kayak Merkezi ile ilgili bir takım değişikliğe gitti. Ücretsiz olan tesislere giriş yerini ücretliye çevir çevirerek vatandaşlara çile çektirdi.

TEPKİLER ARDI ARDINA GELİYOR

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha çok kar yağan tesis, gelen misafirlerden giriş ücreti alınmasıyla çileleri de beraberinde getirmeye devam ediyor.

KAR KEYFİ ÇİLEYE DÖNDÜ

Yoğun kar yağışıyla birlikte karın tadını çıkarmak isteyen Kahramanmaraşlı vatandaşlar Yedikuyular Kayak Merkezi'ne akın ederken, bazı araçlar ise tesislerde tekerlerin çamura saplanması nedeniyle mağduriyet yaşamalarına sebebiyet vermesi tepkilere neden oluyor. 

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına gelen videoda, vatandaşın çilesi cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde konuşan vatandaş, ''Yedikuyular Kayak Merkezi'ne gelmenizi tavsiye etmiyorum'' diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"SINIFTA KALDILAR"

"Yedikuyular Kayak Merkezi'nde araçlar hep çamura saplanıyor. Benim gibi 10-15 araç çamura saplanmış durumda. Bana göre Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı. Kapıdan girişte AKBEL bizden otopark ücreti almasını biliyor lakin araçlarımızı çıkarmaya çekici felan yok. Burada bir kuruma ait araçlar vardı. Onlardan destek istedik fakat bize yardımcı olamayacaklarını söylediler. AKBEL'i ve Büyükşehir Belediyesi'ni kınıyorum" diyerek tepkilerini ortaya koydular.