Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını 4. Sınıf Öğrencisi Esila Ceritli'ye bıraktı.

Yaşar Gölcü İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Esila Ceritli'ye makamını bırakan Vali Özkan, "Esila kızımız, bir diğer ifadeyle sayın valimiz ülkemizin geleceğidir. Bugünün çocukları ülkemizin geleceğidir. Bu vesileyle ülkemizin ve şehrimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım'' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Valisi Özkan'ın koltuğuna oturan Esila Ceritli; "Sayın Valim değerli büyüklerim öncelikle bana koltuğunu devreden Sayın Valimiz Vahdettin Özkan'a çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve değerli yöneticilerimize ilimizin ve ilçemizin eğitim öğretimine yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını biz çocuklara armağan etmiştir. Başta Kahramanmaraş'taki çocuklar olmak üzere ülkemdeki ve Dünya'daki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Dünya'daki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum"

''OKUL SAYILARI ARTACAK''
Ceritli, "Kahramanmaraş için bazı hedeflerim var sizlere bunlardan bahsetmek istiyorum. 2023 eğitim vizyonunun Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları gibi eğitimle ilgili paydaşlarla iş birliği içerisinde tanıtılmasını ve uygulanmasını sağlayacağım, takibini bizzat yapacağım. Kahramanmaraş'taki okul sayısı yetersiz olduğu için sınıflar çok kalabalık bu nedenle okul sayısını arttırarak sınıf mevcutlarını azaltıp her öğrencinin özel eğitim alıyormuş gibi eğitim görmesini sağlayacağım. 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde okullaşma oranlarını arttırarak okulların normal eğitime geçmesini sağlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği yaşlısından gencine, okuma yazma bilmeyen kimse kalmayıncaya kadar devam etmesini sağlayacağım" 

''SIFIR ATIK PROJESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM''
"Ayrıca sıfır atık projesini de çok önemsiyorum, temiz bir çevre ve sağlıklı gelecek için bu projenin de takipçisi olacağım. Okulları sosyal yaşam alanlarına  dönüştürerek  çocukların ruhen ve bedenen çift kanatlı olarak yetişmelerini sağlayacağım. Bir de hastanelerimizin artırılmasını yapılan hastanelerinimizin içine başarılı ve iyi doktorların olmasını istiyorum"
dedi.