İşte Vali Coşkun'un mesajı:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini parçalamak ve milli egemenliğini yok etmek isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, yüce milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve kahramanlığıyla kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 

15 Temmuz gecesi, başta Rabbimizin izni ve inayeti ile sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerimizden yükselen sala sesleriyle dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle, kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiştir.

15 Temmuz aynı zamanda; bir milletin asıl gücünün yalnızca tankı, topu, tüfeği değil, cesaretli ve inançlı evlatları olduğunun, bundan böyle hiçbir gücün milleti ve iradesini rehin alamayacağının, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapılamayacağının da dünyaya öğretildiği gündür.

Bilinmelidir ki her türlü zorluğu aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. 
Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, 15 Temmuz'un karanlık gecesini yüzlerinin akıyla aydınlığa dönüştüren necip milletimizin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, siz aziz Kahramanmaraşlı hemşehrilerimi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum."