Kahramanmaraş'ta dün etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle, kentin birçok cadde ve sokağında su baskını yaşandı. Sağanak ise hayatı felç etti.

Hava sıcaklığı sabah saatlerinde 8 derecelere kadar düşerken, gün içerisinde en yüksek 1 dereceye kadar yükseliyor.

Gece saatlerinde etkili şehrin kuzey ilçelerinin bazı noktalarını beyaza bürüyen kar yağışı şehir merkezinde etkisini gösteremedi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş için bugünde uyarı yaptı. 

Bugün havanın Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir.

Bugün gece saatlerinde etkisini kaybedecek olan kuvvetli sağanak havanın yarın Kahramanmaraş genelinde hafif olarak yer yer etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı sabah eksi 4 derecelerde hissedilirken, gün içerisinde en yüksek 10 derece olarak ölçülecek.

Yağışlar cuma günü kuvvetli yağmura dönüşürken, hafta sonundan itibaren hava sıcaklığı yükselişe geçiyor.

HAFTA SONU YAĞIŞ YOK
Cumartesi günü termometreler 9 dereceye yükselirken, pazar günü ise 11 derece bandında seyredecek. Yağış yok.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların , Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay kıyı kesimlerde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Güneybatı yönlerden kuvvettli, bölgenin iç ve yüksek kesimleri ile Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
Akdeniz Bölgesi’nde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklediğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz'de rüzgarın; batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.