AK Parti´den 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçim için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Hayrettin Güngör´ün tanıtım toplantısı ile ilgili Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu´nda programa katılan Mahir Ünal, daha sonra özel bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Burada bir açıklama yapan Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Ünal; 

Afşin-Elbistan Termik Santrali el değiştirdiğinde oradaki taşeronların işsiz kalacağı üzerinden önümüzdeki seçimlere dönük bir dezenformasyon, bir AK Parti’yi ve AK Parti milletvekillerini adeta bir itibarsızlaştırma çabası görüyorum açık bir şekilde. Bu Afşin ve Elbistan'dan işçi çıkarılacak yalanını da buradan ben yalanlamak istiyorum. Elbistan Şeker Fabrikası ve Afşin Termik santralinden işçi çıkarılmayacak, pancar arazide kalmayacaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın açıklaması şu şekilde:

'MAĞDURİYETE VE HAKSIZLIĞA ASLA MÜSADE ETMEYİZ'

"Bir süreden beri özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerimizle ile ilgili sürekli bir dezenformasyon oluşturuluyor. Yani şeker fabrikası üzerinden, yok efendim Çiftçi'nin pancarı tarlada kaldı yalanı üzerinden işte Afşin Elbistan Termik Santrali el değiştirdiğinde oradaki taşeronların işsiz kalacak üzerinden, önümüzdeki seçimlere dönük bir dezenformasyon, bir Ak Parti ve AK Parti milletvekillerine adeta itibarsızlaştırma çabası görüyoruz, açık bir şekilde. Özellikle Afşin ve Elbistanlı kardeşlerime, hemşerilerime, komşularıma, dostlarıma şunu söylemek istiyorum; bizim kalbimiz, gönlümüz, kulağımız, gözümüz seçim bölgemizin şehrimizin üzerindedir. Biz ne Elbistanımızla ilgili ne Afşinimizle ilgili en ufak bir şeyin aksamasına ya da bir şeyin her hangi bir şekilde geri kalmasına yapılmamasına herhangi bir mağduriyete ve de haksızlığa asla müsaade etmeyiz. Belediye başkanlarımızda, milletvekillerimizde, ilçe başkanlarımızda, AK Parti teşkilatları her meseleyi yakından takip etmektedir. En son bu Afşin ve Elbistan'dan işçi çıkarılacak yalanını da buradan ben yalanlamak istiyorum. 

Az önce hem Afşin Elbistan Termik Santrali A ünitesini devralan Çelikler Holding'in sahibi Sayın Tahir Çelik'le telefonla konuştum. Dedim ki; 'burada işçi çıkarılacağı, taşeronların sözleşmesi bittiğinde bunların tamamen işsiz kalacağı yönünde, birileri tezvirat oluşturuyorlar. Siz ve sizinle yaptığımız konuşmada, böyle bir şeyi istemediğimizi size söylemiştik' dedim. Kendisi dedi ki 'Sayın Başkanım, Sayın Bakanım kesinlikle bir işçi çıkarma söz konusu değil' dedi.

'AFŞİNLİ VE ELBİSTANLI HEMŞEHRİLERİMİN BİLMESİNİ İSTERİM'

Biz Kahramanmaraş'ımızın hiç bir ilçesinde hiç bir vatandaşımızın hiç bir şekilde mağdur edilmesine asla izin vermeyiz. Bu bize Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıdır. Biz hiç bir şekilde 81 milyon vatandaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmediğimiz gibi, Kahramanmaraş'ımızda da, kahramanmaraş'ımızın ileçelerinde de, Göksun'da, Afşin'de de, Elbistan'da da, Afşin Elbistan Termik Santrali'nde de, Elbistan Şeker Fabrikasında da her hangi bir yerde benim vatandaşımı mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz. Birileri buradan ekmek çıkarmaya çalışıyora kusura bakmazsın bu tür siyasetle insanlara yalan söyleyerek, insanları korkutarak, işsiz kalacaksınız, pancarınız tarlada kalacak, sizi işten çıkaracaklar diyerek, siyaset yapılmaz kardeşlerim. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; 'eşek olur kalır semeri insan ölür kalır eseri' bizim eserlerimiz ortada, bir eseri olmayan, bugüne kadar bir çivi bile çıkmamış olanların, Afşin'de, Elbistan'da bu şekilde bir tezviratla benim kardeşlerimi rahatsız etmeye hakkı yoktur. O yüzden her hangi bir mağduriyete asla izin vermeyeceğimizi bütün Elbistanlı Afşinli hemşehrilerimin bilmesini isterim" şeklinde konuştu.

KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER