Kahramanmaraş’ta seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İyi Parti, Saadet Partisi ve CHP’nin birçok ilde HDP’li kişileri meclis üyesi gösterdiğini ifade eden Mahir Ünal, bu üyelerin çok yakın geçmişte Öcalan’a dönük desteklerinin olduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi AK Partili belediyelerin iş makineleriyle darbecilere karşı koyduklarını söyleyen Mahir Ünal, ''15 Temmuz'a tiyatro, darbeci FETÖ'cü, asker kılıklı kişilere de Mehmetçik diyenlerin, acaba o gün onların belediyeleri, onların anlayışı, onların zihniyeti ellerinde fırsat olsaydı o gece darbecilere karşı dururlar mıydı?'' dedi.

Kahramanmaraş’ta vakıf, dernek ve seçim bürolarını ziyaret eden Ünal, ''Millet ittifakının adayı Mansur Yavaş’a da yüklendi. Sahte senetle icra takibinde bulunan birisinin Ankara’yı yönetemeyeceğini, şehrül emin olamayacağını söyleyen Mahir Ünal  “2016 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay onaylamış. Yerel mahkemenin verdiği karar nedir? Sahte senetle icra takibinde bulunmak değil mi? Yani sahte senetle icra takibinde bulunmuş olduğunu; Mansur Yavaş’ın 2016 yılında Yargıtay onaylamış. Burada biz bir basit soru soruyoruz siyaset olarak, diyoruz ki ''sahte senetle icra takibinde bulunan bir kimse şehrül emin olabilir mi?'' dedi.

Türkiye’nin 4 terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen Ünal, ''Türkiye’yi diz çöktürmek isteyen, Türkiye’yi teslimiyetçi politikalara razı etmek isteyenlerin Türkiye’ye dönük saldırıları var. Bütün bunlar ortadayken Yeni Zelanda’da 51 tane Müslümanı katleden katil bile hedefine Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye’yi, Ayasofya’yı koyarken birileri kalkıp sanki biz İskandinav ülkesiymişiz gibi davranıyor olması, içinde bulunduğumuz coğrafyayı ve Türkiye’nin verdiği savunma sanayiinden ekonomiye kadar Türkiye’nin her alanda verdiği mücadeleyi görmezden gelmeleri en hafifiyle gaflettir'' dedi.