Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Vakıf, dernek ve parti seçim bürolarını ziyaret eden Ünal, Onikişubat İlçesi seçim bürosunda bir basın açıklaması yaptı Ünal burada , yaklaşmakta olan 31 mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptığı açıklamada: "Bildiğiniz gibi artık son haftanın içindeyiz. Bu son hafta seçimler açısından çok kıymetlidir, kritiktir. İnşallah umut ediyoruz ki Kahramanmaraş olarak bu defa Büyükşehirler arasında en yüksek oyu alan biz olacağız. Çünkü ben hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör beyi ve Onikişubat Belediye Başkanımız ve Cumhur İttifakı AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayımız Hanefi Mahçiçek beye İl Başkanımız, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, İlçe Bakanımız, Kadın kolları, Gençlik kolları, İlçe yönetimimizi, İl yönetimimizi SKM başkanımızı ben huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bir Şubattan bu güne çok güzel bir çalışma yürüttüler Milletvekillerimizin her biri çok iyi bir çalışma yürüttü sahada. Şimdi son 4 güne giriyoruz, son 4 günde inşallah şöyle daha yüksek bir enerji ile pazar gününe kadar devam edeceğiz, pazar günüde inşallah sandıklarımıza sahip çıkıp demokrasi şölenimizi, düğünümüzü beraberce kutlayacağız. 

'CUMHUR İTTİFAKI BİR GÖNÜL İTTİFAKIDIR'

"Türkiye'deki seçimin fotoğrafına bir bakacak olursak, biliyorsunuz kendilerine Millet İttifakı diyen bir masa başı İttifakı, bir seçim İttifakı. O yüzden Cumhur İttifakı ile Millet İttifakını birbiri ile kıyaslamamak gerek. Çünkü Cumhur İttifakı bir gönül İttifakıdır"

'DEVLET OLMUŞ BİR MİLLET'

"15 Temmuz gecesi bu millet için sokağa çıkmış ve sağında solunda kim olduğuna bakmadan çıplak elleriyle bu Devleti tutmuş 'Devlet olmuş bir Milleti' konuşuyoruz. Ama kendilerine Mille İttifakı diyenlerin bir paydaşlarına bakalım"

'15 TEMMUZ DARBESİNE KONTROLLÜ DARBE DEMİŞ'

"Bu masa başı pazarlık İttifakının paydaşlarına bir bakalım. Birinci Paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ne yapmış 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe demiş, tiyatro demiş. O gece yakalanan Fetocüleri yargılayan mahkemeleri, Hakimleri, Savcıları aşşağlamış.

İkincisi sözde İYİ Parti ne yapmış o gece bu Millete silah sıkmış Asker kiseli FETÖ'cülere hapisteki Mehmetçik diyebilecek kadar gafret içine düşmüş"

'HDP DAYANAMADI EN SON DEDİKİ BİZ ORTAĞIZ'

"Şimdi bunlar biliyorsunuz HDP ile İttifaklarını sakladılar ama HDP dayanamadı ifşa etti. HDP dayanamadı en son dediki biz ortağız. Hatta broşür bastı dağıttı. Broşür basıp dağıttıklarında da Halk ayaklanması yazmışlar, altına da bu 4 patinin resimlerini logolarını koymuşlar.

Şimdi ben size soruyorum CHP zihniyeti o sözüne ettiğim zihniyet 15 Temmuz gecesi bu zihniyet'in Belediyeleri olsaydı iş makinalarıyla darbeyi engellemek için mücadele eder miydi? Bu zihniyet FETÖ ile mücadele eder miydi? Bu zihniyet PKK ile mücadele eder miydi? O yüzden biz kendilerine Millet ittifakı diyen ama bizim bu sözüne ettiğim zihniyetlerinden dolayı zillet ittifakı dediğimiz bu ittifak 31 Mart günü Millet tarafından ağır bir yenilgiye uğratılacaktır.  Bunun da merkezi Kahramanmaraş olacaktır. En güçlü ses Kahramanmaraş olacaktır" şeklinde konuştu