Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  "Yol arkadaşım Erol Olçok" dediği şehidin oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un adına Kale Mahallesinde bir lise inşa etti.

Yaklaşık bir yılda tamamlanan Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptı. Bugün eğitime başlanan lisenin açılışında konuşan Şehit Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok "Bütün sorunları ancak eğitimle çözebiliriz. Her şey güzel olsun diyorum Beni buraya davet ettiğiniz için, yavrumuz  Abdullah Tayyip Olçok ismini verdiğiniz için bütün Maraşlılara  ve sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun." dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da "BİZİM KAHRAMANLARIMIZI HATIRLAMAMIZ LAZIM. BİZİM EROL OLÇOK’UN HİKAYESİNİ UNUTMAMAMIZ LAZIM. BİZİM ABDULLAH TAYYİP OLÇOK’UN O GECE O GENÇ YAŞINDA , “HAYDİ BABA ÇIKALIM” DİYEN ABDULLAH TAYYİP OLÇOK’UN KALBİNDEKİ DERDİ, DAVAYI, HEYECANI UNUTMAMAMIZ GEREKİR. 12 Şubatın ruhu ne ise 15 Temmuzun ruhu odur. Sütçü İmam’ın derdi davası neyse Ömer Halis  Demir’in, Erol Olçok’un  derdi davası, kavgası odur" dedi.

Lisenin açılışına Mahir Ünal’ın yanı sıra Kahramanmaraş milletvekilleri , protokol ve yüzlerce aile katıldı. 

Şehit Erol Olçok'un kardeşi Cavit Olçok, "Bu teşekkürü Olçok ailesi adına yapıyorum, hem şahsım hem ailem adına. Erol abim Çorum İmam-Hatip mezunuydu. O yüzden ayrı bir anlamı daha var. Erol abi ilk  okula başladığında  yatılı bir okuldaydı, Kur’an Kursunda başlamıştı. Bu okulda yavrularımız inşallah güzel eğitim alırlar. Güzel bir gelecekleri olur. Bütün sorunları ancak eğitimle çözebiliriz. Her şey güzel olsun diyorum Beni buraya davet ettiğiniz için, yavrumuz  Abdullah Tayyip Olçok ismini verdiğiniz için bütün Maraşlılara  ve sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Bizde eğitim Hay’dan Hu’ya yani diriden nefese, yani insandan insanaydı. Şimdi çocuklarımızın elinde tablet bilgisayarlar var. Cep telefonları var. Anne-babanın yüzüne bile bakmıyor. Çocuklarımız sanal coğrafya tarafından, internet tarafından adeta esir alınmak üzere, hatta esir alındı. Çocuklarımızın bizimle iletişim kurması için çocuklarımızın bizimle, bizim inançlarımızla, bizim değerlerimizle  bir bağ kurabilmesi için ihtiyacımız olan bir şey var. Sütçü İmam’ın, Arslan Beyin, Rıdvan Hocanın bizde bir karşılığı var. Ama çocuklarımıza sorun bakalım. O akıllı telefonların, tablet bilgisayarların  adeta ele geçirdiği çocuklarımıza bir sorun bakalım. Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hocanın, Arslan Beyin  ismini duymuştur ama bir şeyin ismini duymak yeterli değil. Onun anlamını, duygusunu kalbinde  taşımaktır önemli olan. Biz çocuklarımıza bu duyguyu verebiliyor muyuz? İşte asıl kritik soru bu. Bizim kültürümüz devam edecekse, bizim yer yüzündeki iddiamız devam edecekse bizim yer yüzündeki  bu aziz milletin nizamı alem davası , ilayı kelimatullah davası, Kızıl Elma davası, ne derseniz deyin, dünyaya nizam verme iddiası devam edecekse  BİZİM KAHRAMANLARIMIZI HATIRLAMAMIZ LAZIM. BİZİM EROL OLÇOK’UN HİKAYESİNİ UNUTMAMAMIZ LAZIM. BİZİM ABDULLAH TAYYİP OLÇOK’UN O GECE O GENÇ YAŞINDA , “HAYDİ BABA ÇIKALIM” DİYEN ABDULLAH TAYYİP OLÇOK’UN KALBİNDEKİ DERDİ, DAVAYI, HEYECANI UNUTMAMAMIZ GEREKİR. 12 Şubatın ruhu ne ise 15 Temmuzun ruhu odur. Sütçü İmam’ın derdi davası neyse Ömer Halis  Demir’in, Erol Olçok’un  derdi davası, kavgası odur. İşte bu okullar bu ruhu , bu derdi, bu davayı , bu kavgayı bizim çocuklarımıza  aktarmayacaksa bu okulların ne gereği var kardeşlerim.  O yüzden bu okulların ismi, cismi önemli. Verdiği eğitim önemli. Bu okulların yetiştirdiği çocuklar önemli" şekli,nde konuştu.