Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ilgili belgelerin kamuoyuna sızması ve bu belgelerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin adının geçmesine tepki gösteren CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş şunları söyledi:

"15 Temmuz'da Paralel Devlet Yapılanması'ndan şikayet edenler hala akıllanmamış olacaklar ki, devletin içerisinde başka bir yapılanmanın destekçisi oluyorlar. Merak ediyoruz...

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra Paralel Devlet Yapılanması'nın Kahramanmaraş'taki yurtları kimlere verildi?

Paralel devlet yapılanmasının Kahramanmaraş'ta daha önce yaptığı işlerin benzerini şu an kim yapıyor?

Benim anlayamadığım nokta şu  devlet kurumları gençlerimizin sıkıntı ve sorunlarının çözüm noktasında çözüm üretse daha iyi olmaz mı?

Iktidar niçin gençleri sürekli olarak vakıflara ve cemaatlere yönlendiriyor?

Yarın olduki bu cemaat yapıları ve vakıflar illegal işler ile uğraşırlar ise bunun vebali kimin olacak?

TÜGVA ve benzeri vakıflar yerine devletin bakanlıkları legal kurumları Sorunların çözümü ve hizmet verme noktasında olmalıdır. Bu tür yapılanmalar bu ülkeye fayda değil zarar getirmektedir.

Birçok belediye gibi Kahramanmaraş Belediyesi'nin de bu vakfa destek olduğu çıkan belgelerden görülmektedir. İnsanların merak ettiği diğer bir konu para yok diyerek temel bir takım hizmetleri yapmayan belediye bu vakıflara nereden para bulunmaktadır Bu vakıflara ne kadar para aktarılmıştır?

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Yine merak ettiğimiz bir konu acaba verilen hizmetin bedeli ile harcanan Bedel arasında ne kadarlık bir fark vardır aradaki fark nerelere gitmektedir?

Bir ay önce ilimizde yurt sıkıntısı çeken öğrenciler ile ilgili müracaatlar belediyeye geldiğinde belediye yetkilileri öğrencileri hangi vakıflara hangi derneklere hangi oluşumlara yönlendirmiştir?

Buradan şehri idare edenlere daha önce yaptığım çağrıyı yinelemek istiyorum artık devletin içerisindeki bu tür paralel yapılanmaya destek vermekten vazgeçin insanlarımızın ihtiyacı olan hizmetler devletin Resmi kurumları aracılığıyla yapılmalıdır yoksa ilerleyen günlerde Bunun sıkıntısını yine siz çekeceksiniz.