AK Parti'nin ''Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı'' söylemine karşın vatandaşlar semt pazarlarında yere dökülen sebzeleri toplayıp eve götürmesiyle ilgili görüntüler sosyal medyada infial yarattı.

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir Twitter hesabından bu paylaşımlarla ilgili '' 1 değil 5 değil... CHP avanelerinin bu haftaki yalanları'' diyerek paylaşım yaptı.

Bu doğrutluda; CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ise bu duruma tepki gösterek yazılı bir açıklama yaptı.

Ateş, ''Ülkemizin en önemli sorunu olan ekonomik sıkıntılar ve vatandaşın geçim derdi ile ilgili tüm yetkilileri uyarıp bu konuda çare ve çözüm bulmalarını istiyoruz maalesef 2021 Türkiye sinde olmaması gereken durumlara ve görüntülere şahit oluyoruz'' diyerek şunları söyledi;

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu şahit olduğunuz görüntüleri kamuoyu ile paylaşarak yetkililerin bu konuya daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. 2021 yılında ülkemizde insanların akşam saat 18:00'den sonra pazar yerlerinde artakalan meyve sebzeleri toplamasını ve çöplükten bir şeyler aramalarını istemiyoruz.

Fakat gel gör ki, bunları paylaştığınız zaman iktidar partisi'nin yetkilileri her zaman olduğu gibi her şeye yalan söyleyip inkar ediyorlar. Ama onlar istedikleri kadar inkar etsinler. Onlar 'yok böyle değil' deyince yoksulluk yok olmuyor. Onlar 'yok böyle bir şey yok' deyince insanların karnı doymuyor. Sayın Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin paylaştığı bir takım görüntüleri kendi Twitter hesabından paylaşan Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Ahmet Özdemir 'bunlar yalan' demiş. Şimdi hem o paylaşılan görseller hem de diğer elimizdeki mevcut videoları sizinle paylaşmak istiyorum. Ve buradan Sayın Ahmet Özdemir'in cevaplanmasını istiyorum. Eğer bunlara da yalan diyorsan seninle gel sayın vekil bir akşam üstü kimseye haber vermeden bir semt pazarına gidelim. Oradaki manzaraya birlikte şahit olalım var mısın?

Sizin inkar etmeniz hiçbir şey değiştirmiyor. Bu ülkede maalesef yokluk ve yoksulluk her geçen gün artıyor. Bunun ile ilgili gerekli önlemler alınmazsa gelecek günler halkımız için gerçekten 'kara günler' olacak."

"Akşamüstü habersiz semt pazarına gidelim"