31 Mart Yerel Seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk kez basın mensuplarıyla buluşan Başkan Güngör, gazetecilerle yaptığı toplantıda konuşması eleştirilere sebep olmuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hayrettin Güngör toplantının son bölümünde bir gazetecinin; ‘Büyükşehir’de Gazetecilerin nasıl bir ekonomik ilişkisi olacak’ sorusu üzerine, ''Ben iftira atmayan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra basınla ilişkilerimizi partimiz ve arkadaşlarımız kuracak. Yani politikayı onlar belirleyecek. Bunlar nasıl bir kriter ve değerleme yaparsa bizde saygı göstereceğiz.'' ifadelerine yer vermesi yine eleştirilen hedefi oldu.

Bu açıklamalarının ardından CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş Hayrettin Güngör'e tepki göstererek bir takım sorular sordu.

Başkan Ateş'in konşmasının satırbaşları şu şekilde yer alıyor:

"Değerli basın mensupları Geçen hafta da daha önce de ısrarla üzerinde durduğumuz basına yönelik üstü kapalı bir ambargonun kalkmasının gerektiğini söylememize rağmen her geçen gün ilginç bazı açıklamalar ve karşı karşıya kalıyoruz.

Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör un bir toplantı esnasında basın ile ilgili konulara artık partimiz bakıyor ben karışmıyorum" dediği iddia ediliyor.

"KAHRAMANMARAŞ'IN MI YOKSA AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKANI MISINIZ?"
Bu son derece vahim talihsiz açıklama gerçekten inanamadım. Buradan sormak istiyorum sayın Hayrettin Güngör Siz sadece AK Parti'nin belediye başkanı mısınız yoksa tüm Kahramanmaraş'ın Belediye Başkanı mısınız?

"BÜYÜKŞEHİR'DEKİ BASIN BÖLÜMÜ NE İŞE YARIYOR?"
Eğer tüm Kahramanmaraş'ın Belediye Başkanı iseniz belediyemizin basın işlerine niye partiniz bakacak?
Belediyenin basın işleri ne iş yapar orada görevli olan kişilerin basın ile temas kurmayacaklarsa görevleri nelerdir?
Belediyede başka hangi İşlere partiniz bakıyor? Örneğin personel alımı ile ilgili konuya partiniz bakıyor mu? Alınacak personel ile ilgili listeler partiniz tarafından mı hazırlanıyor çok merak ediyoruz.

"BU BELEDİYE NEDEN VAR?"
Eğer bazı işlere ve hizmetlere partiniz bakıyor ise Ilıca'nın yapılmayan yolundan Fatma'lının içinde her türlü pislik bulunan ve yıllarca bu depodan Fatmalı'ya su içirilmesinden, Beşen'e tanker suyu içirilmesinden, Aksu Çayı'nın zehir akmasından, Kahramanmaraş'taki hava kirliliğinden, yapılamayan yollardan partiniz mi sorumlu?
Belediyenin işlerine parti bakacaksa belediye niye var?

Neredeyse artık bir yıl olacak artık laf değil icraat görmek ve hizmet istiyoruz."