9 Şubat'ta yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı adayı olan Ünal Ateş mevcut belediyeyi sert bir dille eleştirdi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş adaylık sebebinin Elazığ'da olan ve Kahramanmaraş'ta hissedilen deprem dolayısıyla oldu dedi.

Kahramanmaraş'ında deprem riski olduğunu hatırlatan Ateş bu konuyla ilgili tüm mücadeleyi vereceğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ın ilçelerindeki sorunları dile getiren Ateş, "Bu Memleketin havasını, suyunu, toprağını ve insanını zehirleyemezsiniz demek için İl Başkanı adayı oldum" dedi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ateş yaptığı konuşmada, "Elazığ'da meydana gelen ve bu ülkeyi yasa boğan depremde hayatını kaybeden insanlarımızı, yurttaşlarımızı, kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza yüce rabbimden acil şifalar diliyorum. Bunun ile ilgili sosyal medyada algı operasyonu yapmak isteyen ve bu ülkede doğal afet sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimizin ırkını, dinini, dilini meshebini sorgulayan ve bunun üzerinden insanlığa yakışmayan yorumlarda bulunan herkesi buradan kınıyorum.

9 Şubat'ta yapılacak il kongresinde il başkanlığına aday oldum. Bir mevki ve makama aday oluğunuz zaman size sorarlar niçin aday oldunuz. Tam da bu noktada 2-3 gün önce yaşadığımız derin acıdan mütevellit il başkan adayı oldum. Naci Görür hocanın birkaç günden beri televizyonlarda aktardığı bir olay var, Kahramanmaraş ile ilgili, Doğu Anadolu Fay Hattı ile ilgili. Bu kardeşiniz Naci Görür hocanın söylediklerini bundan tam 7 yıl önce kelimesi kelimesine aynısını ifade etti. Meslek ve siyaset icabı bu açıklamayı arşive girdiğiniz zaman çok rahatlıkla görebilirsiniz. Bu bizim memleket aşkımızdan kaynaklanıyor. Biz Kahramanmaraş'ı seviyoruz, Kahramanmaraş için bir taşı bir taşın üzerine koymaya çalışıyoruz. O anlamda 7 yıl önce uyarmıştım Kahramanmaraş'taki yetkilileri. Bakın demiştim periyodunu çok geçen ve gerçek anlamda bir enerji birikmi olan Doğu Anadolu Fay Hattı var. O yüzden gelin kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden bu memleketteki binaların dayanadıklı binalara dönüştürülmesiyle ilgili adımlarınızı atın dedim.

Tekke'deki kentsel dönüşüm başlayan yere gitmiştim. Binaların bir kısmını yıkmışlar, harabeye çevirip öyle bırakmışlar ve bilbordlara ilan astılar. Ne dediler 'Tekke'de kentsel dönüşüm başlayacak' 5 yıldan beri kentsel dönüşümü yapmayan belediye Tekke ile ilgili şuana kadar bir adım atmış değil. 

Ben üvey bırakılan Andırın için il başkanı adayı oldum, ben Göksun'un Fındık beldesinde bin dönüm araziyi bir milletvekilinin kayınbiraderine tahsis edenlerin karşısında dimdik durmak için aday oldum, ben Aksu Nehri'ni kirletenlerin ve bundan rant elde edenlerin karşısında bu memleketin; havasını, suyunu, toprağını ve insanını zehirleyemezsiniz demek için il başkanı adayı oldum arkadaşlar.

Elbistan'ın bitmeyen yolu için, Nurhak'a gelmeyen yatırım için, Pazarcık'ın bir türlü gelişmesine katkı sunmayan beceriksiz yöneticilerin karşısında hakkımızı aramak için ben il başkanı adayı oldum arkadaşlar.

Ben merkezde Kahramanmaraş'ın adına kahramanlık ünvanına yakışır bir şehirde bir kent oluşabilmesi için il başkanı adayı oldum. 100. yıl etkinlikleri yapılıyor ama etkinliklerle ilgili ulusal basında bir tek satır haber yok" şeklinde konuştu.

Açıklamanın geri kalanı videoda bulunmaktadır.