Tekstili, kuyumculuğu, bayan ayakkabı üretim merkezi oluşu ve dondurması ile ünlü Kahramanmaraş, kendi marka bıçakları ile de hem iç piyasaya hem dış piyasaya üretim yapıyor. Kurtuluş savaşından sonra maharetli eller tarafından yapılan bıçaklar, paslanmaz oluşu ve çeliğinin itina ile işlenmesi ile biliniyor.

Yaklaşan kurban bayramı öncesi bıçakçı esnafı çift mesai yapmaya başlarken, satıcılarda satışlarının arttığını söylüyor. Demirciler çarşısının nabzını tutan Kanal Maraş’a özel açıklamalarda bulanan esnaflar, işlerin açık olduğunu söyledi.

Bıçakçı esnafı Ali Selaladı, "Bıçakları yavaş yavaş bilemeye getiren var. Ama asıl kurban bayramına 1-2 kala başlarız. Pazar gününden sonra açılmaya başlar. Geçmiş senelere göre işlerimiz iyi olmaya başladı. Çarşımızın restore edilişinden ötürü işlerimiz iyi. Sirkülasyon çok. Yabancıların da gelişi ile işlerimiz açıldı” dedi.

Diğer bir esnaf olan Kadir Bilgiç, “İşlerimiz açılmaya başladı. Şu anda çok talep yok ama bayrama kadar bir talep olacak. Geçen yıllara göre işlerimiz sıkı değil ama yok denecek kadar azda değil. Özel bıçak sipariş verenler oluyor. Eski dönemlerden bu yana Kahramanmaraş’ta bıçak yapımı vardı. Dövme çelikten yapılıyor” dedi