TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, girişimciliğe örnek vererek 27 ülkede şubesi olan MADO'nun bir dünya markası olduğunu ifade etti. Girişimcilikte paranın öneminin olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, insanın kendini aşması, kendini keşfetmesi olduğugunun altını çizdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosu tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na 'Fahri Doktora Unvanı' Tevdi Töreni Avşar Kampüsü Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Doktora diploması takdim edildi.

Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş'ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek “Yıllar içinde birçok toplantıya katılıyorum ama benim en mutlu olduğum anlar üniversite ortamlarıdır. Özellikle genç kardeşlerime baktığım zaman ülkemin geleceğini görüyorum, umutlanıyorum ve daha hevesle çalışma azmine kavuşuyorum. Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' diye konuştu. Sözlerinin devamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi gibi dinamik bir üniversiteden fahri doktora unvanı almanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Üniversite Senatosuna ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti. Konuşmasının devamında ise Hisarcıklıoğlu, girişimcilik konusuna değindi.

Üniversitenin kampüsünde düzenlenen törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Kendi geleceğimiz ve ülkemizin geleceği için girişimciliği arttırmamız gerekmektedir" dedi. Herkesin zengin olmak istediğini belirten Hisarcıklıoğlu, ülke olarak memleket olarak vatandaş olarak girişimciliği arttırmamız gerektiğini ifade etti.

Ülke olarak bakıldığı zaman en önemli sorunun işsizlik olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, bunun da çözümünün girişimcilikten geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Girişimcinin bir okulu yok. Girişimciliği ders olarak okutuyor olmamız lazım. Girişimci sınırlarını aşan kişidir. Genç kardeşlerim girişimcilik için hayal kurmak çok önemlidir. Her şey hayalle başlıyor. En özgür olduğunuz alan hayallerinizdir. Hayal kurmaktan sakın korkmayın. Hayatınızın diğer alanlarında hep kısıt vardır. Tek kısıtlı olmayan yer hayalleriniz. Hayalleri kurmak girişimci olmak için yeterli değil. O hayallerden hedefler ortaya çıkartmak lazım. Eğer hedef koyamazsak hayalperest oluruz."

TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu yaptığı konuşmada, girişimciliğe örnek vererek "Kahramanmaraş'ın içinden bir dünya markası çıkarttınız. MADO'yu çıkarttınız. Bir dondurmacıdan bir dünya markası çıktı. Kahramanmaraş'ın dondurması bir dünya markası haline geldi. 27 ülkede şubesi var. Türkiye markası değil, bir dünya markası. Marka olmadan para kazanabilmek mümkün değil. Kahramanmaraş'taki gençler için söylüyorum. Önünüzde çok güzel bir örnek var, markalaşma yolunda.  Ne yaparsanız yapın marka haline getirmeniz lazım." dedi.