Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz 31 Mart yerel seçimlerini Türkiye'nin yürüyüşünde önemli bir eşik olarak görüyoruz." dedi.

Varank, AK Parti Onikişubat İlçesi Seçim Ofisi'nin açılışında yaptığı konuşmada istiklal ve milli mücadele şehri olduğunu söyledi. İlk olarak Kahramanmaraş valiliğini ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Varank, sonrasında esnafı ziyaret etti, dertlerini dinledi. Köşe başında kestane satan esnaftan kestane alıp vatandaşlara ikram etti. KSÜ’de yer alan Teknokent’i ziyaret eden Varank, burada makine mühendisi öğrencilerin yaptığı elektrikli otomobili inceleyip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Onikişubat İlçesi Ak Parti seçim bürosunun açılışını yapan Bakan Varank, kürsüde yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerini önemli bir eşik olduğunun altını çizdi. Maraşlılardan 31 Martta Ak Parti’yi destekleyeceklerine dair söz alan Varank “Bir olacağız, İri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Allah razı olsun, seçim ofisimiz hayırlı olsun.” Dedi

Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için 16 yıl boyunca büyük bir gayretin içerisinde olduklarını dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Fakat karşımızda her zaman bir kenarda bekleyen, ne zaman sözüm ona bir zayıflama emaresi gördüğünde ortaya çıkıp bizim millete hizmet kervanını durdurmak için gayret eden insanlarla karşılaştık. Bizlerin 16 yıl boyunca hangi badireleri atlattığını, hangi millet düşmanlarıyla mücadele ettiğimizi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Biz 17-25 Aralık hadiselerinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep milletimizi bu kutlu yolculukta yalnız bırakmamamız için milletimizle beraber yürümek için bir gayretin içindeydik ve burada halkın her zaman büyük desteğini gördük."

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varak konuşma metni: “İstiklal şehrimiz, Milli Mücadele şehrimiz Kahramanmaraş’tayız. Bugün Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluyuz, heyecanlıyız. Bu şehir çok şairler, ozanlar, gönül insanları gördü. Değerli kardeşlerim, biz 31 Mart yerel seçimlerini  Türkiye’nin yürüyüşünde önemli bir eşik olarak görüyoruz. Biz 16 yıl boyunca Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için büyük bir gayretin içerisinde olduk. Fakat karşımızda her zaman bir kenarda bekleyen , ne zaman sözüm ona bir zayıflama emaresi gördüğünde ortaya çıkıp bizim millete hizmet kervanımızı durdurmak için gayret eden insanlarla karşılaştık. Bizlerin 16 yıl boyunca hangi badireler atlattığını, hangi millet düşmanlarıyla mücadele ettiğimizi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Biz 17-25 aralık hadiselerinde ve daha sonra karşılaştığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep milletimizi bu kutlu yolculukta yalnız bırakmamak için milletimizle beraber yürümek için bir gayretin içindeydik. Ve burada her zaman sizin büyük desteğinizi gördük. Şimdi 31 Mart yerel seçimlerinde sadece bizim şehirlerimize hizmet edecek , şehirlerimizi daha da güzelleştirecek  belediye başkanlarımız seçmeyeceğiz. Aynı zamanda sayı Cumhurbaşkanımızla Türkiye’nin tarihiyle barışık, tarihin hak ettiği  yerde olması gereken bir mücadelede siz vatandaşlarımızdan destek alacağız. Ben 31 mart yerel seçimlerinde sizlerin sandığa bu şuurla gideceğine yüzde yüz eminim. Zaten bugün Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz   bize bunu ifade ettiler. Değerli kardeşlerim; tabi önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi de seçeceğiz. Değerli Kahramanmaraşlılar 31 Martta Onikişubat Belediyesinde Hanefi Mahçiçek kardeşimizle devam etmeye var mısınız? Büyükşehir Belediyesinde Hayreddin beyle gönül belediyeciliğini yüceltmeye var mısınız? 31 Martta Cumhur ittifakının en büyük zaferini Kahramanmaraş’ta kazanıp tüm Türkiye’ye bunu ilan etmeye var mısınız? Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği bir ahitleşme var. Onu beraber yapmamız lazım ama gür sesle yapmamız lazım. Balkondaki Han fendiler de dahil, bu ahidleşmeyi beraber gerçekleştirmemiz lazım. Bir olacağız..Yeter limi? Değil..Bir olacağız..İri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Allah razı olsun, seçim ofisimiz hayırlı olsun." dedi.