Türkiye, Teknofest 2021 etkinliğine ev sahipliği yaptı. Milyonların heyecanla beklediği festivalde teknoloji alanındaki son gelişmeler görücüye çıktı. Ödüllü oyunların ve yarışmaların yer aldığı festivalde önemli projelerde tanıtıldı.

Atatürk Havalimanı’nda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festivale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yanı sıra çok sayıda teknoloji sever katıldı.

KAHRAMANMARAŞLI GENÇLER ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Teknofest'te Kahramanmaraş'tan katılan Nuri Pakdil Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri yaptıkları çalışmalarla Türkiye 3’üncüsü oldu. 

Eğitim Teknolojileri Kategorinde Np-6 Nokta Takımı, ''İnsanlık Yararına Sağlık ve İlk Yardım'' Kategorisinde Np-Buğuteam ve Turizm Teknolojileri Kategorisinde Np-Astro-ci Takımlarımız katıldı. ''Turizm Teknolojileri'' Kategorisindeki projesi Türkiye üçüncüsü oldu.

Projenin konusu; Dünyanın uydusu Ay'ın bir bölgede bulunan gözlemci ile ufuk çizgisine yaptığı yükseklik açısı ile dik üçgen şifreler elde edilip, o bölgenin cografi işaretli ürünlere barkod uygulaması yapıldı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kendisine büyük ilgi gösteren gençlerle hatıra fotoğrafı çekildi.