1980 yılından sonra özellikle sporu özendirmek adına Kahramanmaraş’ta yapılmaya başlanılan Taekwondo sporu birçok başarıyı da beraberinde getirdi. Bir çok şampiyonluk kazanan ve kazandıran bu sporu şu anda gençlerin hizmetine sunan Milli sporcu siyah kuşak 4. DAN Taekwondo antrenörü Kerim Delle, Eylül ayında yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasına sporcularını hazırlıyor.
Konu hakkında Kanal Maraş’a açıklamalarda bulanan Kerim Delle: “Türk sporcuları özellikle bu branşta çok başarılılar. İnanılmaz derecede kabiliyetli öğrencilere sahibiz. Zamanında bize öğretip birincilikler kazandıran hocalarımızın yerini şimdi biz aldık. Delle VIP Salonumuzda öğrencilerimizi sıkı bir kampa soktuk. Amacımız bu sporu Kahramanmaraş’ta daha da geniş kitlelere yaymak. Taekwondo sporunu yapmak insanda zihin açıcı bir özelliği beraberinde getiriyor. Çünkü maç esnasında saniyeden bile az bir sürede düşünüp teknik yapıyorsunuz. Bu da özellikle iyi bir sporcu olmanız için en iyi etken. Türk sporunda başarılı bir yer edinen Taekwondo branşı dünyada bir çok başarı getirmekte. Bizde Delle VIP olarak şehrimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcularımızı yetiştirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca bu sporu yapan ortaokul öğrencilerine TEOG'da devletimiz ek puan vermeye devam ediyor” dedi.
Samsun'da yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasında başarılı olacaklarını belirten Delle, 45 kg Y.Umut Delle, 59 kg Ceyhun Kara’nın Kahramanmaraş’ı temsil edeceğini söyledi.