Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş'a yaptığı ziyarette, Valilik’te İl Değerlendirme Toplantısı’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yeni dönem projeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirmişti. Yeni dönem projelerinin arasında yer alan Tekke Kentsel Dönüşümü karara bağlanmıştı. Bu karar toplantının ardından Bakan Kurum tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Tekke Kentsel Dönüşümü kararı sonrası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, Yusuflar Mahallesi'nde (Tekke) kaldırım taşları yenileme çalışması yapması mahalle halkının tepkisine yol açtı.

''HANİ TEKKE YIKILACAKTI?"
Kaldırım yenilenme çalışmalarını gören vatandaşlar, ''Hani Tekke'yi yıkacaktık?, Hani tasarruf yapıyorduk?, Kaldırımları yapılmaya başlandı. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu..." diyerek tepki gösterdiler

BAKAN KURUM NE DEMİŞTİ?
Bakan Kurum'un Tekke Kentsel Dönüşümü hakkında yaptığı açıklama şöyleydi:

''Kadim şehrimiz, kahramanlar şehri, şairler şehri Kahramanmaraş’tayız. Kahramanlığıyla tarihin her safhasına en önde yer almış şehrimizdeyiz. Kahramanmaraş’ta olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Şehirlerimizin ihyası ve inşası için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tekke olarak bilinen Yusuflar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyoruz. Etaplar halinde çalışmamızı hayata geçireceğiz. Hemşerilerimizi mağdur etmeden çalışmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Kararlı bir şekilde Tekke Bölgesi’nin dönüşümünü sağlayacağız. Kahramanmaraş’ın tarihine yakışır bir mimariyi hayata geçireceğiz'' ifadelerinde bulunmuştu.

Yıllardır yılan hikayesine dönen Tekke Mahallesinin kentsel dönüşü ile ilgili Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etmişti: “Yusuflar Mahallesi (TEKKE) 24 Hektarlık alan Kentsel Dönüşümü 2 Etapta yapılacaktır. Hak sahiplerinin bir kısmına yerinde, bir kısmına Çamlık Bölgesi’nde (Saçaklızade) yapılacak 500 konutta, bir kısmı da parasını vermek suretiyle teklif sunulacak. Uzlaşma sonucunda taşınma ve kira yardımı yapılacaktır. Yılsonuna kadar ihaleleri gerçekleştirilip 2020’nin ilk çeyreğinde 500 adet rezerv konutun inşaatına ve Yusuflar Mahallesi’ndeki 1. etabın ihalesine de başlanmış̧ olacaktır.
 

(KANAL MARAŞ - ÖZEL HABER)