Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Öğrencileri Kanal Maraş'a ziyarette bulundular.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Öğrencileri, Renkli Kalemler Projesi kapsamında Kanal Maraş'a ziyarette bulunarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ile röportaj gerçekleştirdi. 

Çok sevilen Renkli Kalemler Projesi yeni dönem çalışmalarında çocuklar internet gazeteciliği ile tanışıyor.

Renkli Kalemler Projesi, TEGV ve Yapı Kredi Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve tamamen 4-8. sınıf çocukları tarafından hazırlanan bir gazetecilik projesi. Bu proje kapsamında, bir araya gelerek çalışan çocuklar, gazetecilik mesleği ile tanışıyorlar, gazetecilerin kullandıkları eşyaları/gereçleri tanıyıp kullanma fırsatı yakalıyorlar ve farklı gazetecilik türleri olduğunu keşfediyorlar. Bu proje kapsamında TEGV'li öğrenciler Kanal Maraş'a ziyarette bulunarak, gazetecilik ruhunu hissetme şansını yakaladılar.

Kanal Maraş'a ziyarette bulunan TEGV'de Matematik eğitimi veren Derya Nalbant ve psikolojik danışman İbrahim Daşkıran beraberindeki çocuklar, ''Gazetecilik mesleğini ve internet gazeteciliğinin farklılığını bizimle paylaşan Kanal Maraş ailesine çok teşekkür ediyoruz'' derken, Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ise TEGV'li çocukların ziyeretinden memnuniyetlerini dile getirirken, "Bu vesileyle TEGV ailesini, internet gazeteciliği konusunda, Renkli Kalemler Projesi kapsamında öğrencilerde farkındalık oluşturan etkinliklerinden dolayı kutluyor, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.