Suriyeliler, Kahramanmaraş'tan Gaziantep'te kaçak yollarla ekmek götürüyor. Gaziantep Tarım İl Müdürülüğü, Kahramanmaraş İl Müdürlüğü'ne konuyu bildirdiler. Suriye ekmeğinin neden olduğu, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı haksız rekabetin ve fırıncı esnafının mağduriyetinin önlenmesi için atılan adımların destekçisi olduklarını söyleyen Tarım İl Müdürlüğü bunlara fırsat verilmeceğini işaret etti.

Konuyu Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdiklerini kaydeden Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü Mehmet Karayılan, Gaziantep'te yayın yapan Olay Medya'ya verdiği röportajdan öne çıkan kısım şu şekilde:

“Gaziantep'te 12 adet Suriye Ekmek üretici olan fabrikalar bulunmaktadır. Bunların çoğunluğu da Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunuyor.

Gaziantep Tarım İl Müdürlüğümüzle, Suriye Ekmeği Federasyonu yöneticilerinin yaptığı işbirliği sonunda Kaçak Suriye Ekmeğine fırsat verilmiyor. En çok Gaziantep'in komşu illeri arasında olan Kahramanmaraş, Hatay ve Şanlıurfa'dan etiketsiz ve kalitesiz ekmek geliyor. Bunu satan Karşıya bölgesinde büyük bir market yapılan operasyon sonunda Tarım İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş'tan gelen Suriye ekmeğinde üzerinde Gıda Kodeksine göre ne üretim yeri, ne üretim tarihi, ne de faturası bulunuyor. Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğüne bu ekmeği üreten yerle ilgili yazı yazıldı. Eğer o ekmeğin üretildiği yer ruhsatsız bir fırınsa Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü gerekli kanuni işlemi yapacaktır. Biz diyoruz ki önemli olan Gaziantep'te misafir olan yaklaşık 1 Milyon Suriyelinin kaliteli ekmek yemeleridir. Başka bir düşüncemiz yoktur.”