KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıldır kapalı olan Tarihi Maraş Kalesi, 5 Haziran Cuma günü kapılarını sonunda açtı.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saatlerinde Kale giriş kapısından yaptığı canlı yayınla ''kalemiz niye açılmıyor?'' sorusunun ardından Tarihi Maraş Kalesi kapılarını sonunda açmıştı.

Daha önce Tarihi Maraş Kalesi'nin açılmasının ardından 'kurban keseceğini' dile getiren Karaaslan, 06 Haziran 2020 Cumartesi saat 10:30'da kurbanı keseceğini söyledi.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, ''kale açılırsa koç keseceğim'' sözünü yerine getirerek bu sabah Tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nin kapısında kurbanlığını kesti.

"TEKKE KENTSEL DÖNÜŞÜME 2 KURBAN"

Karaaslan, Tekke Kentsel Dönüşümü başladığı an, 2 kurban keseceği sözü veren Karaaslan, "Ben Kahramanmaraş'ın bir evladıyım. Seçim bitti, koltuğa oturdunuz Tekke'yi yıkacağım dediniz. Buradan tekrar deklare ediyorum. İstanbul'daki Mehmet Akif Ercan'da duysun. Kentsel dönüşüme bu yılın sonuna kadar size müsade, iki kurban adak adıyorum. Tekke Mahallesi'nin kentsel dönüşümüne başlayın bu sefer çift kurban keseceğim" dedi.

Sözünü yerine getirerek kurbanını kesen Karaaslan, konu hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi: 

"Geçen hafta Kale'ye geldim ve neden açılmadığını gür bir sesle canlı yayında söyledim. Bugün de buraya kurbanımızı kesmek için geldik. Takdir edersiniz ki Kahramanmaraş Belediyesi kalemizi açtığı zaman kurban keseceğime söz vermiştim, sözümü yerine getirmiş oluyorum.

Buradan yetkililere sesleniyorum. Bizim kalemizi 4 yıl neden kapattınız? Yukarıda görüldüğü üzere sadece çimler ve 3 tane bank ve kafe yapılmış, bunlar 4 yıl mı sürüyor? 4 yılda bir Kale'yi bitiremeyen Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ın hangi hizmetini yerine getirecek? Buradan bir Kahramanmaraşlı olarak isyanımı belirtiyorum. Bu yapılan vatandaşlara zulümdür. Kale'nin kapatılması zulümdür. Kale'nin niçin kapatıldığının açıklanmaması zulümdür. Nasıl ki Mehmet Akif Ersoy bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın dediyse. Ben de bu şehrin bir evladı olarak bu Kalemizin nasıl ki 28 Kasım 1919'da Türk Bayrağı indirilip Cuma günü tekrar göndere çekilen Türk Bayrağı ile kapanmadıysa Kalemizi yüce mevlam dünya durdukça kapatmasın diyorum.

Yetkililerin dün çıkıp Türk Bayrağı'nı indirmesi bir suç. Çıkıp protokol konuşarak Cuma namazı kılması şov amaçlı buradan dini siyasete alet edilmesini de kınıyorum. Kalemizi açacaksanız gerçekten açın. Öyle şovla bilmem neyle açmayın. Buradan yetkililere sesleniyorum. Dünki açılış töreniniz tam bir fiyaskoydu. Görüntüleri izlediniz mi? Şöyle bir etrafınıza bakın kimler vardı? Kim vardı kim? Vatandaş nerede, en önemli olay Kahramanmaraş'ın bütün mahalle muhtarları neredeydi? Sayın Büyükşehir Belediye başkanı nasıl ki makam katına muhtarları kabul etmiyorsunuz, nasıl ki makam katına vatandaşları kabul etmiyorsunuz. İşte dün de öyle Kale'yi öyle fiyaskoyla açarsınız. Tam bir fiyasko! Hiçbir muhtarın olmadığı, sizi protesto ettiği bir kale açılışı. 

Ve ben Kahramanmaraş'ın bir evladıyım. Seçim bitti, koltuğa oturdunuz Tekke'yi yıkacağım dediniz. Buradan tekrar deklare ediyorum. İstanbul'daki Mehmet Akif Ercan'da duysun. Kentsel dönüşüme bu yılın sonuna kadar size müsade, iki kurban adak adıyorum. Tekke Mahallesi'nin kentsel dönüşümüne başlayın bu sefer çift kurban keseceğim.

Bu memlekete hizmet etmek için o koltuklarda oturun. Öyle boş oturmayın. Etrafa bir bakın Kale nasıl açılmış. Vatandaşların olmadığı, muhtarların olmadığı belediye personelleriyle Kale açıyorsunuz ve gönderdeki Türk Bayrağı'nı indiriyorsunuz. Kale'nin açılması için Türk Bayrağı indirilir mi? Buradan sesleniyorum, Kale'yi açmak için Türk Bayrağı indirilir mi? Sayın valime sesleniyorum, kalede bulunan sayın milletvekillerine sesleniyorum. Gönderdeki Türk Bayrağı indirilir mi? Benim Türk Bayrağımı Fransızlar indirmişti. Tarihte 1919'da. Benim Türk Bayrağım gönderden indirilemez. Bayrağın indirilip Kale'nin açılması adıyla bayrak çekilemez. Yanına bir direk yapsaydınız oradan Türk Bayrağı'nı çekseydiniz. Kahramanmaraşlı olarak yaptığınızı esefle karşılıyorum ve o görüntüleri bir kez daha izleyin diyorum. Buradan sayın Cumhurbaşkanına da sesleniyorum, Kahramanmaraş'ın evladına. Ben Kahramanmaraş'ın milletvekiliyim, Kahramanmaraş'ın bakanıyım diyor ya. Sayın Cumhurbaşkanım 4 yıl kapalı kalan Kalemi dün hiçbir mahalle muhtarının olmadığı, vatandaşların olmadığı bir fiyaskoyla Kale'yi açmışlardır. Buradan size şikayet ediyorum. Umarım bu sesimi duyarsınız. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."