Yedikuyular Kayak Merkezi, yapay plaj, Tünel Kavşaklar, reklasyon alanları, yollar, alt geçitler, akıllı kavşaklar ve yüzlerce çalışma ile Kahramanmaraş’ı geliştirmek için büyük çaba sarfeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi, Tekke Mahallesi'ne verdiği doğalgaz çekme sözünü yerine getirdi. 

Tekke Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların yıllardır büyük özlemle beklediği doğalgaz döşeme çalışmalarına ekipler ilk kazmayı vurarak hızlı şekilde başladı. Vatandaşlar artık soba zehiri solumayacak.

Mahalle sakinleri Tekke mahallesine doğal gaz gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Tekke Mahallesi'nde doğup büyüdüklerini ve yaşadıklarını söyleyerek özellikle Kanal Maraş'ın sürekli Tekke Mahallesi'nde yaşanan Doğalgaz sorununu gündeme getirdiği ve Mustafa Karaaslan'ın bu doğalgaz hizmetinin gelmesi için verdiği emeğe teşekkür ederek şunları söylediler:

Hacı Tevfik Küçükgörür: "Her gelen yenilik büyük bir nimettir. Biz mahallemizin merkezde olması münasebetiyle daha önceleri bu doğalgazı bekliyorduk, ama bu kentsel dönüşüm meselesi çıkınca biraz geç oldu. Geç oldu ama güç olmadı, Fatih Mehmet Erkoç beyefendi, başkanımız bize bir tahminim 7-8 ay önce söz vermişti. Sözünde de durdu kendisine çok teşekkür ederim. Muhtarımız Nazif Mencik beyefendiye çok teşekkür ederiz, Kanal Maraş'a çok teşekkür ederiz bu işle uğraştı, ARMADAŞ müdürümüze çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun mahalle halkı olarak bu gün bizim müjdeli bir bayram günümüzdür. Çünkü mahallemiz sahiden memleketin bir güzide bir yeridir, çarşıya 5 dakikada inilip-çıkılan bir yerdir. Buralarda kömür kokusundan, pisliklerden geçilmiyordu. İnşallah bu doğalgaz ile medeniyet gelecek, doğalgaz bizim mahallemizi bir numara yapacak şu komşu mahallelerin içerisinde. İnşallah kentsel dönüşümde ileride gelir 3-5 sene sonra neyse belediyemizin gücü nisvetinde onda da bizim başımızın üzerinde yeri var. Bizim devletimize belediye başkanımıza saygımız sonsuzdur. Şimdi gidenlerin %99'u doğalgaz yok diye gittiler. Ben bile zor duruyorum, ama bu doğalgaz gelince inşallah Yusuflar Mahallesi daha güzel olacak çünkü memleketin merkezidir çok teşekkür ederim."

Abdulvahap İnceler: "60 seneden beri Yusuflar Mahallesi'ne ilk defa böyle bir hizmet geliyor. Mahallemiz gerçekten iyi bir mahalle yalnız kimse kalmadı bu doğalgaz sebebiyle."

Yusuflar Mahallesi Muhtarı Nazif Mencik, "Şimdi sizinde bildiğiniz gibi mahallemiz kentsel dönüşümde, resmi olarak kentsel dönüşümde bu doğalgaz ile ilgili gayretlerden ve çabalardan dolayı ilk defa ben size, öncelikli olarak size teşekkür ediyorum. Sizin gayretleriniz, çabalarınız olmasaydı ben zaten 'kentsel dönüşüm' diyordum. Kentsel dönüşümle ilgili 'mahalleye doğalgaz gelmez' diyordum. Sizle gittik belediye başkanımıza, ben Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a çok teşekkür ediyorum. Onun talimatları olmasaydı yani 'doğalgaz döşensin, bir sakıncası yok' demeseydi, yine sıkıntı yaşayacaktık. Şimdi sizin öncülüğünüzde doğrudur, bölgeye gittik, ARMADAŞ'a gittik, Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Nihayetinde bu doğalgaz alma savaşını siz kazandınız. Şimdi doğrudur vatandaşlar şey yapacaklardır; Ya kentsel dönüşüm oluyor, bu neyin nesi, Benim mahallemin insanı bir gün doğalgazı görsün, yarın gelip yıksınlar. Biz bunun gayreti içerisindeyiz, inşallah bunda da başarılı olacak vatandaşların herşey gözünün önünde saklı gizli birşey yok. Herhangi bir kimsenin rant peşinde koştuğu yok bu iş tamamıyla manevi, ve milli bir duygu ve milli bir çalışma"

Şimdi takdir edersiniz ki, bu mahalle kentsel dönüşüme alınmamış olsaydı resmi olarak kentsel dönüşüme alınmamış olsaydı bu mahalle 2-3 sene içerisinde çok farklı bir görünüme ulaşırdı. Kentsel dönüşüm bizim elimizi kolumuzu bağladı, yani kanun elimizi kolumuzu bağladı. Şu andaki hizmetlerden yararlanmak hepimizin hakkı, ama dediğim gibi kentsel dönüşüm olduğundan yerimizde sayıyoruz. Tekrardan mahallemize hayırlı olsun, ben tekrardan Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a, ARMADAŞ Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, çok sağolsunlar."