Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından açılan Hayvan barınağı, son dönemde en hareketli ve acı günlerini yaşıyor.

Skandal görüntüler bir ay öncesine ait olduğu öne sürüldü. Hayvan barınağını ziyaret eden bir vatandaş tarafından kameraya alınan görüntüler insanın vicdanını yaraladı.

Sokaklardaki başıboş hayvanları toplayarak barınağa getiren personellerin hayvanlara yaptığı muamele de dikkatlerden kaçmadı. Kahramanmaraş’ın sokaklarından toplandığı sahipsiz kedi ve köpekleri araçtan bir eşya gibi yere fırlatan çalışanın bu tutumu tepki çekti.

Son dönemlerin en acı görüntüsüne Kanal Maraş ulaştı. Toplumda derin izler bırakan görüntülerde hayvanların açlıktan bir birini öldürmesi ise insanlığın ve barınağın nereye geldiğini gözler önüne serdi.

Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından faaliyete geçirilen ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam vaat eden Hayvan Barınağı, son dönemde hayvanların mezarlığı haline geldi.

Poyraz ve Erkoç döneminde mama ve yem desteği verilen barınakta, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün tasarruf tedbirleri çerçevesinde mama desteğinin kesildiği öne sürüldü. Sadece yemek atıklarıyla beslenen hayvanların ise yiyecekleri yemek artıklarını herhangi bir kaplara değil rastgele yerlere saçılarak yetersiz beslenmeleri nedeniyle bir birini öldürüp etlerini yediği iddia edildi.

Hayvan barınağındaki insanlık dışı bu görüntüler bununla de bitmedi. Açlıktan bir birini parçalayan köpekler, aynı kafeste bulunan hayvanları öldürerek yediği görüldü.

Bakımsızlıktan öldüğü öne sürülen Barınakta son 7-8 ay içerisinde kaç hayvanın teslim alındığı ve kaç hayvanın neden telef olduğuyla ilgili sorular ise cevap beklemeye başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra kendisine ‘tasarrufçu başkan’ unvanını taktıran Hayrettin Güngör’ün tasarruf tedbirlerinin sonucunda oluşan hayvan barınağındaki bu acı görüntüler, Başkanın görevindeki boşluğu da gözler önüne serdi.

Geldiği günden beri uyguladığı yöntemlerle kentin tüm kesiminin tepkisini çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ise bu görüntüler karşısında ne yapacağı merak konusu oldu.

Sorumlu gazetecilik yaparak görüntüleri kamuoyuyla paylaşan Kanal Maraş, aşırı şiddet içeren görüntüleri ise paylaşmadı. Bazı görüntülerde özellikle bir hayvanın boğazındaki sıkı ip dikkat çekti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Şube Müdürlüğü tarafından servis edilen ve barınaktaki kedi yavrularının biberonla beslendiği haberinin de altının boş çıktığı bu haberle ortaya çıktı.

 Şimdi yetkililere soruyoruz;

  1. Hayvan barınağının faaliyet amacı nedir?
  2. Hayvan barınağındaki bu acı tablodan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün haberi var mıdır?
  3. Başkan Güngör tasarruf tedbirlerine hayvan barınağını neden almıştır.
  4. Hayvan barınağında kaç hayvan kalıyor ve son 9 ay içerisinde kaç tanesi hangi nedenlerle telef oldu.
  5. Şimdi Başkan Güngör bu görüntülerin ardından sorumlu daire başkanı veya ilgili şube müdürünü görevden alarak olayın üstünü kapatacak mı?

Ya da yöneticiliğin kitaplarda olmadığını anlayıp bizzat kendisi bu işi yapamadığı gerekçesiyle istifa edecek mi?

(Kaynak: Kanal Maraş - Özel Haber)