Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi Yörükselim Mahallesi Muhtarı Akif Neşnat önderliğinde down sendromlu Suna Akar'a yaş günü sürprizi yapılmasıyla birlikte diş tedavisinin yapılacağı müjdelenmişti.

Evinin önündeki eğlenceli manzarayı gören Akar, hem duygusal, hem mutlu anlar yaşamıştı.

Suna Akar'ın annesi şunları söylemişti:

"Suna 41 yaşına girdi Suna'nın 30 yıl boyunca dişi yok. Diş hastanesine gittik, burada yapmıyoruz, devlet karşılamıyor dediler. Benim aldığım bin 500 TL bakıcı maaşım var. Yetmiyor. 41 yıldır her hizmetini ben görüyorum."

DİŞ TEDAVİSİ TAMAMLANDI

Yörükselim Mahalle Muhtari Akif Neşnat'ın öncülüğünde doğum günü yapılırken, Suna'ya en özel doğum günü hediyesi ise engelli kardeşlerimizin abisi olan Tekkeli Kadir Gülmez'in telefon ile eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç'i arayıp dişinin yapılacağı müjdesi ile gelmişti. Eski Milletvekili Güvenç tarafından Suna Akar'ın diş tedavisi başlatılarak çürük dişlerinin çekilip protez yapılması için ilk adım atılarak diş sağlığı tedavisi hizmeti vermişti.

Bugün aldığımız bilgiye göre Down sendromlu Suna Akar'ın diş tedavisi tamamlanarak sağlıklı bir gülüşlere başladı.

Kanal Maraş ekibi olarak Suna kızımızın mutlu gününde yanında olmuş ve başta Yörükselim mahalle muhtarı Akif Neşnat, Tekkeli Gülmezoğlu ve Diş doktoru Eski AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç'e ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Down sedromlu evlatlarımız bizim birer parçamızdır. 

Kanal Maraş'ın "Down sendromlu Suna'ya doğum günü sürprizi" başlıklı haberi için tıklayın