Kahramanmaraş’a kayyum geldi” dedikodularına neden olan, iş yapmayan, yapılmayan işleri eleştirenleri de hainmiş muamelesi yapan Güngör’e sonunda denetleme geliyor. Bir çok kişi tarafından yapılan şikayet neticesinde AK Parti Genel Merkezinden denetmenlerin şehre geleceği ve bir çok isimle görüşerek Güngör’ün yaptığı daha doğrusu yapamadığı işlemlerin hepsinin not alınacağı öne sürüldü.

'EĞER DENETMENLER GELİRSE GÜNGÖR GİDECEK!'
Kanal Maraş’ın Kulislerden aldığı bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından denetmenlerin vatandaşta dahil olmak üzere bir çok kişi ile görüşeceği, ve alınan bilgiler neticesinde rapor hazırlayacağı öğrenildi. Öte yandan belediyenin hizmet çetelesinin ve hizmet takviminin ele alanacağı ve Başkan Güngör’e yazılan raporlar sonucunda görevden el çektirmeye kadar giden bir sürecin işleme alınacağı bildirildi.

GÖLGE BAŞKANLARDA ORTAYA ÇIKACAK
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sırasından herkes ile iyi olan, etrafa mavi boncuk dağıtan Güngör’ün koltuğa oturur oturmaz 180 derece değişmesi sonucu ortaya gölge başkan tartışması  atılmıştı. Yani Güngör’ün ya danışman ekibinden yada Güngör’ün danıştığı kişilerin gerçekten belediyeyi yöneten kişiler olduğu öne sürülmüştü. Muhalefet partisinin belediye başkanı gibi açıklama yapan Güngör, çöp toplama, temizlik gibi hizmetlerin ilçe belediyelerine vermeyi dahi teklif etmiş hiç bir ilçe belediye başkanlarıda bunu kabul etmemişti. Bu hareket ve yapılmayan hizmetler neticesinde Büyükşehir Belediyesinde gölge başkan olduğu görüşleri ise ağır basmıştı.

SANA HİZMET ET DEMİŞTİK
Eğer denetmenlerin yazacağı raporda Güngör’ün hizmet yapmadığı görüşü ağır basarsa konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülecek. Metal yorgunluk gerekçesi ile İstanbul ve Ankara gibi devasa şehirlerin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alan Erdoğan’ın Güngör’ü de görevden alması bekleniyor.

METROPOL BELEDİYE BAŞKANLARI VEYA DIŞARIDAN BİRİSİ GELECEK
Süreç Güngör’ün alınmasına kadar giderse yerine Metropol ilçe belediye başkanlarından birisinin veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atayacağı başarılı birisinin gelmesi ile son bulacak. Eğer raporda olumsuz bir durum olmazsa, Güngör uyarılacak ve hizmet yapması için genel merkez tarafından gizli bir danışman görevlendirileceği iddia ediliyor.

YÜZDE 13’LÜK BİR DÜŞÜŞ YAŞATTI
Ak Partinin mevcut oyu'nu, halkla kucaklaşamadığı için yüzde 13 düşüren Güngör’ün bu oy kaybını nasıl toparlayacağı hala muamma. Piar Araştırma, 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında 30 büyükşehir ve bunlara bağlı metropol ilçelerde yaptığı araştırmaların sonuçlarını duyurmuş ve Hayrettin Güngör’ün bu oyları tek başına düşürdüğü görülmüştü.

En başarılı belediye başkanları sıralamasında 10'ncu sırada gözükerek başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yerel seçimlerde aldığı yüzde 67,60 oranındaki oyu, ankette görüldüğü üzere yüzde 54.0'e düşürerek 13,60 puan kaybettiği görüldü. Kahramanmaraş il genelinde her geçen gün AK Parti'nin oyları erirken, bu oy kaybına sebep Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün tutum ve davranışları olduğu, Belediye içerisinde hala yapılanmanın, kadrolaşmanın bitirilemediği ve bu yüzden yeni projeler üretmeyerek eski projeleri bile tamamlamaktan aciz olduğu kamuoyunun en çok üzerinde durduğu konuların başında geliyor.