Tokyo Paralimpik yüzme kadınlar 50 metre sırt üstü S5 kategorisinde ülkemize bu branştaki ilk bronz madalyasını kazandıran Sevilay Öztürk, memleketi Kahramanmaraş’ta büyük bir coşku seliyle karşılandı. Gaziantep hava limanından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  otobüsle alınan  Öztük, kara yolu ile Kahramanmaraş’taki evine getirildi.

SEVİLAY ÖZTÜRK YURDA DÖNDÜ 
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli yüzücülerden Sevilay Öztürk, memleketi Kahramanmaraş’taki evine döndü. Öztürk’ü evine dönüşte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile, ailesi ve sevenleri karşıladı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Öztürk’ün heyecan ve sevinci yüzünden okunuyordu.  

SEVİLAY’IN 2024 HEDEFİ MADALYANIN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK 
Kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde bronz madalya kazanan Sevilay Öztürk, yaptığı açıklamada “Yarım saat önce o hayli kurup da yarım saat sonra bu madalyayı almak benim için çok güzel başarıydı. Ben ülkem adına da çok mutluyum.  Ülkeme çok teşekkür ediyorum. Çok arkamda durdular, çok destek oldular. Antrenmanlarımı iki yerde de yaptım. Ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarına inanıyorum.  Onun için de bunun karşılığını çok güzel bir şekilde aldık.  Bundan sonraki hedefim 2024’te Paris’te madalyamın rengini değiştirmek.” İfadelerini kullandı.