Mardin Nusaybin'de düzenlenen terör operasyonlarında şehit olan özel harekat polisi Serkan Yılmaz'nın babası, annesi ve ablası, Onikişubat Belediyesince inşa edilen ve oğlunun ismini taşıyan Şehit Serkan Yılmaz Bilgi Ve Kültür Evi Kapalı Yüzme Havuzunun açılışına katıldı.

Gazetecilere açıklama yapan şehit annesi: ''Giderken düğünüme ya gelebilirim ya gelemem dedi, nişanlısıda buradaydı. Çok zor bir şey. Beyaz torbaları dikerdim, tarhanaları götürürdü kuzum. Arkadaşları demiş ki: 'Serkan 15 gün yada 1 ay sonra git de bize yemek getir.' 'Anne' dedi. 'Dua ediyorlar' dedi, oğlum o dualar senin olsun dedim. 15. gün elimle kendini toprağa bindirdim. Uçağa bindiririm dedi bindirdi, Hacca gönderrim dedi gönderdi. Demek o kadar bana Allah hayırlı bir evlat vermiş.'' sözlerini kullanırken.

Şehidin ablası ise: ''Kardeşimin adına gurur duydum, bize böyle bir gururu yaşattığı için. Yokuluğu çok zor ama adı her yerde yaşıyor. Kalbimde yaşıyor,  boynumda yaşıyor, burada yaşıyor, parkta yaşıyor her yerde yaşıyor. İnşallah daha çok yaşar ve unutulmaz diye düşünüyorum.'' sözlerini kullandı.