Kanal Maraş, bir zümrenin, bir oluşumun veya bir çıkar örgütünün bir parçası değildir. 

Bu sebeple;

Biz şehir sevdalısı insanlar olarak birleşip, halkın sorunlarını dile getiren ve çözüm bulunması için çalışan yürekleriz. Sayın Güngör ile kişisel bir husumetimiz yoktur. Kahramanmaraş gibi önemli bir şehrin Başkanı olmuş bir kişiye bizde olumlu eleştiriler ile doğru yatırımları yapmasını sağlıyoruz. Biz biliyoruz ki çekirdek ailelerde bile yaşanan zafiyetler olduğunu bilebilecek kadar gözü açık, bunların da olumlu eleştireler ile çözülebileceğini bilecek kadar aklımız keskindir.  Büyük organizasyonda yaşanabilecek aksaklıkları Sayın Güngör’e gösteriyoruz. 6 bin çalışanı ile 1 milyon ’un üzerindeki bir nüfusun her türlü istediğine kendinin koşacağını bildiğimiz için eksikliklerin olması normaldir. Bakınız normal diyoruz. Çünkü bunların hepsini göstermek kamu mekanizması içinde bizim görevimiz. Yaşanan aksaklıkları kendisine göstermemizin de sebebi budur.  
Halk için halkın yanında olan bir kuruluşun bir kısmı ve kişiyi hedef alması söz konusu bile olamaz

Yukarıda ki beyana esasen;

Sayın Güngör’ün enerjisini bizim ile harcamasına, yapılmayan yatırımların bizim üzerimize atılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yani 2 yıldır yapılamayan onlarca yatırımın suçlusu biz değiliz. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karasalan’a yönelik sindirme harekatı anlamı taşıyan yazdığı köşe yazılarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verilmesi ve o dilekçelerin takipsizlik kararı ile sonuçlanması sonrası tek dileğimizin eleştiriye açık bir başkan'ın olmasıdır. Ama gerek Sayın Karaaslan, gerek ise kurumumuz, Sayın Güngör’ün bu enerji kaybından sorumlu değildir. Sayın Güngör’e çağrımızdır. Biz şehrimizin komşularından sonra büyükşehir olduğunu biliyoruz. Yapısal olarak bu büyük şemada eksiklikler olduğunu bizde kamuoyu adına bunları açıklayacağız.

Bu hareketle;

Sayın Güngör’ün bizler düşmanı değil dostuyuz. (bizim kimseyle dost veya düşman olmamıza gerek yok. Şehir kazasın yeter) Çünkü bakın burada hata var veya burada eksik var diyoruz. Bizi hedefe alıp, ‘Ben bunlar yüzüne bir yatırım yapamıyorum’ kelimesini kabul etmiyoruz. Şehrimize yapılan yatırımlar sayesinde gelen Turistleri istemeyecek kadar gözümüz dönmedi. Ama maalesef krizi fırsata çeviremedik. Sayın Güngör’e çağrımızdır. Biz sizinle birlikte şehrimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Şehir için sevdalı biriyseniz topyekun bir kalkınma hamlesi ile bu şehri kalkındırırız. 

Son olarak; 

Bu açıklamanın sebebi ise yine Başkan Güngör’ün Sayın Mustafa Karaaslan ismini heryerde teleffuz etmesinden kaynaklanmaktadır. İlçe Belediye Başkanlarından tutunda her platformda Sayın Karaaslan'ı zikretmesi ve kuruluşumuzu ve Sayın Karaaslan'ı konuşması bize göre hoş bir davranış değildir. Şehrin sorunları bizlerden önce gelmesi bir durumdur. Biz istiyoruz ki bizimle enerji kaybetmesi yerine şehre yatırım yapmasıdır. Birbirimiz ile uğraşırken yine halkımız zarar görmesin istiyoruz. Amacımız memleketimizin bir Antep kadar isminin anılması. Yatırımların bir bir hayata geçirilmesi olmalıdır. Sayın halkımıza ilalen duyurulur