Doğal güzelliği ile Kahramanmaraş'ın saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen ve el değmemiş doğal yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Savruk Şelalesi çevresinin Orman Bölge Müdürlüğünce açık ihale yolu ile özel bir işletmeciye kiraya verilmişti.

Savruk Mağarısı ve Şelalesi'nin bulunduğu bölgeyi ihale yolu ile Orman Bölge Müdürlüğü'nden alan işletmecinin iki dönem görev yapan AK Parti İl Meclis Üyesi olduğu iddia edildi.

SİT ALANINA BETONARME YAPI
Mağaranın ve şelalenin doğal yapısına şu ana kadar herhangi bir zarar verilmediği gözlenirken, bugün Kanal Maraş Whatsaap İhbar Hattı'na gelen fotoğraflarda betonarme çalışmalarının yapıldığı görülmektedir. Bu bölge sit alanı olduğu için ihale şartnamelerinde beton yapı olmayacak maddesi içerdiği öne sürülmektedir. Bölge halkı ise el değmemiş bu güzelliğe ''betonarme yapıların inşa edilmesinden oldukça rahatsız olduklarını dile getirirlerken, beton yapı yerine bongalov ev tipi konaklama tesisi yapılamaz mı?'' diye eleştirilerini belirterek, ''bayram günü yani tatilde betonarme dökülüyor. Yetkililerin görmesinin istenmediği'' ifade edilirken, Orman Bölge Müdürlüğününden acilen bu betonarme yapılaşmanın durdurulmasını istediler.

ŞARTNAMEDE BETONARME OLURU VAR

Konu ile alakalı Orman Bölge Müdürlüğünden aradığımız bir yetkilinin; ''Savruk Şelalesi çevresinin ihalesini kendilerinin yaptığını ve şartnamede beton yapının olurunu aldıklarını ve betonarme yapıldıktan sonra dış yüzeyine tabiat şartlarına uygun ağaç kaplamanın olacağını'' belirttiler. 

KANAL MARAŞ OLARAK KAMUOYU ADINA SORUYORUZ:

Burayı ihale ile alan işletmeci kim? AK Parti eski İl Meclis üyesi mi?
Kaç yıllığına kiraya verildi? Bedeli ne kadar?
İhale şartnamesinde yapılacak yapıların betonarme olacak maddesi var mı? Şartnamenin kamuoyuna açıklanmasını yapabilirler mi?

Orman Bölge Müdürlüğü'nden bu iddialar hakkında kamuoyuna açıklama yapım yapmayacağı merakla bekleniyor.