KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Çarık satıcısı Murat Engizek, Kanal Maraş muhabirine yaptığı açıklamada, çarıkların herkes tarafından giyildiğini rahatlık bakımından ise normal ayakkabı ile hiçbir farkının olmadığını söyledi. Bakırcılar çarşısının içinde ki iş yerinde satış yapan Engizek, çarşı restorasyonu ile işlerinin da arttığını söyledi. 

Engizek şöyle konuştu: “Havalar ısındıkça vatandaşlar ayaklarının serin tutması ve terlememesi için çarıkları alıyor. kendi bir ürün isterse yaptırabiliyor. Renklerini seçebiliyor, en çok yemeni diye tabir ettiğimiz modelimiz daha çok satılıyor. Çantalarımız bayanlara yönelik bayanlar gördükleri zaman işçiliklerine bakıp satın alıyorlar. Özellikle yerli turist yerimiz çanta ve ayakkabı ağırlıklı olarak alışveriş yapıyorlar.

Erkek müşterilerimiz, ayaklarındaki mantarı önlemek için yeminini tercih ediyorlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çarşıda yapılan restorasyon sayesinde  yerli ve yabancı turist çarşımız gezmek için özellikle geliyor. Biz bu ayakkabıları da dünyada sattığımız için tanınıyoruz. Hollywood filmlerine, Harry Potter, Truva ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlere de ayakkabı yaptığımız için satışlarımız şu anda iyi”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)