Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sarayaltı – Kanlıdere Bağlantı Yolu projesi kapsamında yol genişletme çalışmaları Nisan ayında başlatılmış ancak çalışmaların devamı getirilmemiş ve o bölgedeki evler kaderlerine terk edilmişti.

1 ay öncesinde Kanal Maraş olarak, Sarayaltı – Kanlıdere Bağlantı Yolu projesi kapsamında olan yol genişletme çalışmalarının bulunduğu bölgeye giderek yıkımı gerçekleştirilen binalar ve kaderine terk edilirken bölgenin adeta hayalet kasabaya döndüğünü kamuoyuna duyurmuştuk. Ve 'Bu evler yıkılmıyor?' 'Neden yıkılmıyor' sorularını sormuştuk. Haberimiz sonrasında Büyükşehir Belediyesi burada bir faaliyet başladığı için tebrik ediyor ve alkışlıyoruz. Tabi bilmiyoruz ileriye doğru yıkacaklar mı yoksa sadece burayı mı yıkacaklar. Böyle çalışmalar olduğu sürece biz gelir ve haber yaparız.

Ancak vatandaşlar dertli. Yapılan çalışmanın çok yavaş olduğunu dile getiren Hüseyin Özçınar adındaki vatandaş şu sözleri kullanarak tepkisini gösterdi:

"Bugün 11. gün. 11 günden beri 3 tane vinç, kepçe 4 tane ev yıktı. 10 günden beri yolumuz kapalı. Ben hem bu mahallenin çocuğuyum hem de bu mahallenin esnafıyım. Bugün 10. gün ve yıkılan yer gördüğünüz gibi küçük bir yer. Bir karınca bile Kahramanmaraş Belediyesi'nden daha hızlı ilerliyor. Fen İşleri gelsin, sayın Reis gelsin, vekiller gelsin; kimi kandıracaklar? 10 günden beri vatandaşın çektiği rezalet göz önünde. Şu yolun kapanması, zaten yolumuz yok. Burası şehrin trafiğini rahatlatmak için yapılacak, Sarayaltı'ndaki cami mi apartman mı rezaleti, o hak getire. Bu rezalet niye? O apartman ya da şey kaç yıl oldu? Hangisini yapacağına karar ver de en azından orayı geç. Sarayaltı'ndan aşağıya inerken orada yol tıkanıyor. Yolu bilmeyen birisi gece vakti süratle geldiği zaman ne yapar? Benim sayın belediye yetkililerim, Reisim dahil gelsin şu rezaleti bir görsün. Halkın içine girsin, yan kapıdan girmesin. Kenarına da yazmışlar, millete efendilik yok hizmet vardır, diye ama sayın Reisim vatandaşla aynı kapıdan girmiyor, vatandaştan mı korkuyor? Ben Tayyipçiyim, ben Tayyip'i seviyorum, AK Partili değilim yarın seçim olsa yine vereceğim ama bunlarla bu iş olmaz.

Rezalet hat safhada. Her yer yarım. Her şeyden önemlisi şu yol şehrin trafiği. Bari apartman mı cami mi bir an önce karar verip orayı aç da insanlar biraz rahatlasın. Ancak 10 günde 4 tane ev yıkarsak burayı benim ömrüm görmeye kifayet etmez diye düşünüyorum. İnşallah görürüm de bu belediyeyle asla ve kat’a olmaz. "

HER ZAMAN YAPILAN İŞLERİ ALKIŞLAYIP YAPILMAYAN İŞLERİ DE ELEŞTİRECEĞİZ

Bir an önce bu yolun yıkılıp açılması Kahramanmaraş'ın faydasına olan bir şeydir. Sizler için Kahramanmaraş Otogarı'nı çektik, Sabancı Kültür Merkezi'ni çektik ve son olarak gelip buradaki çalışmayı çektik. Her zaman yapılan işleri alkışlayıp yapılmayan işleri de eleştireceğiz. Kanal Maraş bu şehrin sesi.